Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Tekst 3

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Johanne Tolstrup, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
September
2017
Svømning
GTI Cup
Greve Svømmehal
29
September
2017
Svømning
Thisted Cup 2017
Thisted
6
Oktober
2017
Svømning
Nordic Open Masters
Vesterbro Svømmehal

VM-langbane Budapest

 

VM-junior langbane

Tekst
Tekst


DM i konkurrencelivredning blev en succes!


25-08-2014 21:52:20:
Af: Christian Søes

Med et deltagerantal der var mere end fordoblet siden sidste år, blev weekendens DM i konkurrencelivredning en stor succes


I weekenden var sydstranden i Hvide Sande på den jyske vestkyst et virvar af surfboards og livreddere. Det var nemlig hér at årets DM i konkurrencelivredning blev afholdt. Årets DM havde over en fordobling i antallet af deltagere. 121 konkurrencelivreddere deltog.

 

Vi har haft en snak med en af profilerne inden for dansk konkurrencelivredning, Line Præst Lauridsen, omkring årets DM.

 

Hvordan gik DM generelt?

For første gang nogensinde afholdtes DM i konkurrencelivredning udenfor Sjælland, nemlig i Hvide Sande i det vestjyske. Stævnet var ydermere det største nogensinde med en fordobling af deltagerantallet i forhold til sidste år, med 121 udøvere i år. På trods af logistiske og vejrmæssige udfordringer (vandet var kun 14 grader!), viste stævnet sig som en succes, hvor både nye og erfarne udøvere fik prøvet kræfter med sporten.

 

Esbjerg svømmeklub stillede til start med 59 svømmere, og på trods af regn, vind og kulde viste de god gejst i de udfordrende forhold.

 

Også Hvide Sand livredderklub, Københavns livredderklub og Klampenborg Surf Life Saving Club havde taget deres top udøverede med, og tog alle medaljer med tilbage til deres klubber.

 

Hvordan gik det for dig?

Jeg havde et ganske godt stævne, hvor jeg vandt board race i en tæt duel med Katrine Zinck Leth-Espensen (Klampenborg SLSC), mens jeg kom 2er efter Katrine Holm Sørensen (Esbjerg) i løb-svøm-løb, og 2er i surf ski efter Katrine Zinck Leth-Espensen (Klampenborg SLSC). Klampenborg tog rent bord i holdkapperne, hvor vi vandt rescue tube rescue race, board rescue og ocean relay for herrer og damer!

 

Hvordan ser du på fremtiden efter gårsdagens konkurrencer?

Mit fokus det næste stykke tid er naturligvis VM i Frankrig, men for sporten håber jeg at nye som erfarne har haft en god dag i det vestjyske og har fået øjnene op for hvad konkurrencelivredning er, og motivation til at tage del i sporten.

 

Der foreligger desværre ikke en resultatliste endnu, men så snart den kommer online, vil vi selvfølgelig bringe den her på SvømmeSport.

 

Se de seneste nyheder

20-09-2017 19:02:00

11 landsholdssvømmere har de seneste tre dage været på teknisk camp i Belgien.

 
20-09-2017 08:47:00

En arbejdsgruppe arbejder ihærdigt for, at svømmeglade i og omkring Aars fremover kan dyrke udspring og svømme i 50 meter bassin.

 
19-09-2017 10:56:00

Svømmere kan se frem til nye startskamler i Aqua Forum, som danner rammerne om dettes års Vestdanske Kortbane Mesterskaber.

 
18-09-2017 14:45:00

Den 22. til og med den 24. september vil Nakskov og Horsens være værter for henholdsvis Øst og Vest Junior/Senior på kortbane. Læs mere om stævnerne her.

 
17-09-2017 18:13:00

Andreas Hansen vandt tre medaljer til sit første EM for juniorer i konkurrencelivredning. Han klarede tilmed kravtiden til næste års VM.