Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


DM i konkurrencelivredning blev en succes!


25-08-2014 21:52:20:
Af: Christian Søes

Med et deltagerantal der var mere end fordoblet siden sidste år, blev weekendens DM i konkurrencelivredning en stor succes


I weekenden var sydstranden i Hvide Sande på den jyske vestkyst et virvar af surfboards og livreddere. Det var nemlig hér at årets DM i konkurrencelivredning blev afholdt. Årets DM havde over en fordobling i antallet af deltagere. 121 konkurrencelivreddere deltog.

 

Vi har haft en snak med en af profilerne inden for dansk konkurrencelivredning, Line Præst Lauridsen, omkring årets DM.

 

Hvordan gik DM generelt?

For første gang nogensinde afholdtes DM i konkurrencelivredning udenfor Sjælland, nemlig i Hvide Sande i det vestjyske. Stævnet var ydermere det største nogensinde med en fordobling af deltagerantallet i forhold til sidste år, med 121 udøvere i år. På trods af logistiske og vejrmæssige udfordringer (vandet var kun 14 grader!), viste stævnet sig som en succes, hvor både nye og erfarne udøvere fik prøvet kræfter med sporten.

 

Esbjerg svømmeklub stillede til start med 59 svømmere, og på trods af regn, vind og kulde viste de god gejst i de udfordrende forhold.

 

Også Hvide Sand livredderklub, Københavns livredderklub og Klampenborg Surf Life Saving Club havde taget deres top udøverede med, og tog alle medaljer med tilbage til deres klubber.

 

Hvordan gik det for dig?

Jeg havde et ganske godt stævne, hvor jeg vandt board race i en tæt duel med Katrine Zinck Leth-Espensen (Klampenborg SLSC), mens jeg kom 2er efter Katrine Holm Sørensen (Esbjerg) i løb-svøm-løb, og 2er i surf ski efter Katrine Zinck Leth-Espensen (Klampenborg SLSC). Klampenborg tog rent bord i holdkapperne, hvor vi vandt rescue tube rescue race, board rescue og ocean relay for herrer og damer!

 

Hvordan ser du på fremtiden efter gårsdagens konkurrencer?

Mit fokus det næste stykke tid er naturligvis VM i Frankrig, men for sporten håber jeg at nye som erfarne har haft en god dag i det vestjyske og har fået øjnene op for hvad konkurrencelivredning er, og motivation til at tage del i sporten.

 

Der foreligger desværre ikke en resultatliste endnu, men så snart den kommer online, vil vi selvfølgelig bringe den her på SvømmeSport.

 

Se de seneste nyheder

22-11-2017 17:27:00

Cecilie Wiuff skal sammen med syv andre seniorsvømmere repræsentere Danmark til Nordiske Mesterskaber for seniorsvømmere, som afholdes på Island i december.

 
21-11-2017 15:50:00

Ved DM i Greve blev det danske NM-hold udtaget, bestående af otte seniorsvømmere, der skal ud og forsvare de røde og hvide farver i Island. Læs mere her.

 
21-11-2017

Dansk Svømmeunions landstræner Dean Boles har valgt at supplere holdet med yderligere en svømmer og en træner.

 
20-11-2017 21:10:00

Efter at have vundet de fleste af årets World Cups var det ikke overraskende Sarah Sjöström og Chad Le Clos, som vandt årets World Cup samlet for henholdsvis kvinder og mænd.

 
20-11-2017 16:35:00

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.