Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
November
2017
Svømning
RSK International
Ringe
24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Viktor Bromer: Jeg skal arbejde mere målrettet i 2015


02-01-2015 16:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

De ting, der endnu ikke fungerer 100 procent, skal optimeres i det nye år, fortæller Aalborg-svømmeren.


Viktor Bromer vinder guld på 200 m butterfly til EM på langbane 2014. Foto: Patrick Kraemer.

 

2014 var et kæmpe stort år for Viktor B. Bromer, hvor han rykkede sig virkelig hurtigt i vandet. Men det betyder ikke, at den 21-årige landsholdssvømmer ikke kan blive endnu bedre.

 

- Jeg skal helt klart begynde at arbejde mere målrettet med de ting, der ikke fungerer for mig – som jeg selv synes, at jeg kan forbedre mig på, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Der skal arbejdes på noget teknik, vendinger og undervandsarbejde, ligesom jeg har gjort sidste år. Og så skal jeg finde mig bedre til rette i min løbstaktik. Den faldt på plads for mig i 2014, men det var alligevel kun i fem til seks løb, at det skete i løbet af sæson. Så den skal indøves endnu mere, så den sidder helt fast til VM på langbane.

 

Viktor B. Bromer formåede ikke alene at svømme EM-guld hjem til Danmark på langbane i Berlin, men satte den ene nordiske rekord efter den anden på 200 m butterfly, ligesom han blev kåret til årets svømmer i 2014.

 

Og dette skyldtes især, at han har arbejdet med nerverne og tankerne under konkurrence.

 

 - Jeg skal ikke gøre de her Verdensmesterskaber og Europamesterskaber til noget specielt inde i mit eget hoved. Jeg skal til gengæld blot tænke på dem som almindelige stævner, hvor der er endnu en chance for at svømme stærkt.

 

- Det virkede for mig til både EM i Berlin og senest til VM på kortbane i Doha. Så det skal jeg blot fortsætte med i 2015, siger Aalborg-svømmeren.

 

Viktor Bromer anerkender dog samtidig, at international svømning befinder sig midt i en rivende udvikling, hvilket også kunne ses til VM i Doha, hvor der blev sat hele 23 nye verdensrekorder. Derfor skal de danske svømmere oppe sig, hvis det skal gå lige så godt i 2015, som det gjorde i 2014.

 

- Det er klart et testamente til, at der sker en kæmpe udvikling lige nu, og man skal ikke slappe af, hvis man skal være med. Men her gælder det så også om at bruge det som en motivation og ikke blive skræmt af det, siger Bromer og tilføjer:

 

- Det gør jeg personligt ved at stole på min træner og tro på, at han har styr på det, samtidig med at jeg selv er afklaret med, hvad det er, jeg vil – at jeg ikke tvivler på mig selv til træning eller hvad, min træner mener, er bedst for mig i vandet.

 

Viktor Bromer vender fredag tilbage til normal træning, hvor han – set bort fra et par gange – skal i vandet for første gang, siden at han gik på juleferie. Han er allerede kvalificeret til VM på langbane, som finder sted i russiske Kazan den 2.-9. august, hvor målet er at nå finalen.

 

- Og se må vi, hvad det rækker til, siger Bromer.

 

Læs også "Viktor Bromer: Jeg svømmer bedst - hvis jeg slapper af" og "Juba: Vi skal kæmpe for vores plads i 2015"Se de seneste nyheder

17-11-2017 16:00:00

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.

 
16-11-2017 20:07:00

På sidstedagen lykkedes det Niklas Hedegaard at svømme under kravtiden til EM på 100 meter bryst til trods for en øm skulder.

 
15-11-2017 12:25:00

Der var fart på danskerne i dag ved World Cup, hvor både Pernille Blume og Rikke Møller Pedersen formåede at sætte ny PR i henholdsvis 50 fri og 100 medley.

 
14-11-2017 14:10:00

Både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume var i aktion tirsdag ved World Cup i Tokyo i henholdsvis 200 bryst og 50 butterfly.

 
14-11-2017

Rekruttering til sommeren 2018 er i fuld gang, og du kan stadig nå at komme med!