Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Februar
2018
Svømning
Masters Challenge 2018
Kranj
3
Marts
2018
Svømning
Antwerp Diamond Speedo Race
Antwerpen
9
Marts
2018
Svømning
FFN Golden Tour
Sarcelles, Paris

EM på kortbane

 

Euro Meet

 

Tekst
Tekst


Daniel Skaaning: Rusten skal bankes af til Euro Meet


28-01-2015 16:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Netop hjemvendt fra Sydafrika ser formen hos Great Danes-svømmeren fin ud forud for weekendens stævne.


Fredag skydes Euro Meet i gang i Luxembourg, hvor det danske herrehold, Great Danes, vil dyste med. Heriblandt Daniel Skaaning, som ser frem til at få slået hul på det nye konkurrenceår.

 

- Det bliver årets første rigtige stævne og årets første rigtige test. Så selvfølgelig handler det først og fremmest om at komme ud og få banket rusten af sig, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Men vi kom hjem fra Sydafrika i sidste uge, og folk er i god form, så jeg glæder mig faktisk rigtig meget og tror på, at vi kan svømme rigtig hurtig. Vi havde test i NTC så sent som i morges (onsdag, red.), som viste, at det går den rigtige vej, og at vi er i super god form. Så jeg er fortrøstningsfuld.

 

Det er ikke alle Great Danes-svømmerne, der tager med til Luxembourg ifølge landstræner Nick Juba, men hovedparten vil deltage. Ifølge Daniel Skaaning vil de dog kun svømme individuelle discipliner.

 

- Vi ville gerne svømme 4x100 m fri holdkap, fordi vi har faktisk et udmærket hold til at tage et skud på den danske rekord. Men der er kun mixholdkapper dernede, og når vi kun sender drenge af sted, så bliver det lidt svært at stille op til dem, siger han.

 

Den 21-årige landsholdssvømmer planlægger at svømme 100 og 200 m fri samt 100 m butterfly, når det går løs i Luxembourg. Typisk ville han også hoppe i vandet på 200 m medley, men har fravalgt disciplinen, fordi den svømmes samme dag som 200 m fri.

 

Det tabte skal indhentes

- Jeg plejer at være god til at svømme ind i sæsonen og få banket nogle hurtige tider af, så det håber jeg selvfølgelig på sker i Luxembourg også – specielt på 200 m fri, som jeg satser på lige nu, siger Skaaning, der har fokus på at indhente det tabte ovenpå sin skulderskade fra i sommers:

 

- Jeg vil altid gerne skyde gode tider af, men jeg har lidt et mål om at svømme under 1.50:00 på 200 m fri – simpelthen fordi jeg bliver nødt til at rykke mit niveau nu her efter, at jeg har haft problemer med min skulder det seneste halvår.

 

- I løbet af de seneste to måneder er jeg da også kommet godt over den, men jeg har lidt at indhente, og Euro Meet skulle meget gerne være det første skridt, siger Daniel Skaaning, der derefter har fokus på Danish Open, hvor målet er at kvalificere sig til VM på langbane, der finder sted senere på året.

 

Det er 17. udgave af Euro Meet, der løber af stablen den kommende weekend, men første gang at herreholdet Great Danes dyster med i Luxembourg-stævnet.

 

Det påvirker dog ikke Daniel Skaaning.

 

- Sidste år valgte vi at tage til Flanders Meet i Belgien, som ligger ugen før Euro Meet i Luxembourg, og det er kun rart at prøve noget nyt. Ellers er det blot en konkurrence ligesom så mange andre. Bassinet er 50 m langt, og vi skal fra den ene ende til den anden så hurtigt som muligt, siger han.

 

Den danske elitesvømmer satser da også på, at stævnets pengepræmier vil tiltrække lidt større svømmestjerner.

 

- Det handler om at komme ud og svømme nogle stævner, hvor man ikke bare ligger forrest fra start til slut, men hvor man rent faktisk får racet lidt. Det giver hård på brystet og lærer én at være klar fra start ved de helt store mesterskaber, hvor man ellers blot vil blive løbet over enden og nærmest har tabt på forhånd.

 

- Så det er bare rigtig god træning, siger Daniel Skaaning.

 

Læs mere om Euro Meet, som finder sted i Luxembourg fra den 30. januar til den 1. februar, her.

Læs mere om herreholdet Great Danes her, hvor du også kan se, hvem der er en del af holdet.

 

Læs også ”The Great Danes sparker 2015 i gang med Euro Meet”Se de seneste nyheder

20-02-2018 15:03:00

Partnerskabsaftalen er toårig og er den fjerde indgåede aftale om talentudviklingsmiljøer - en femte ligger også klar til underskrivelse inden længe.

 
19-02-2018 18:34:41

Svømmeklubben S68 afholder i samarbejde med Dansk Svømmeunion Vest Junior/Senior Langbanemesterskab i Hjørring. 

 
15-02-2018 17:29:47

Det var en glædelig overraskelse for Mads Hjorth at vinde prisen som Årets Årgangs-/Juniortræner tilbage i 2016. 

 
14-02-2018 08:55:57

H2Odense er ligesom mange andre klubber også taget på træningslejr i vinterferien. Klubbens førstehold er taget under varmere himmelstrøg og nyder nu solen i Tyrkiet. 

 
13-02-2018 17:45:15

Lørdag den 10. februar kørte Esbjerg Svømmeklubs andenhold mod Eindhoven i Holland. SvømmeSport har været i kontakt med svømmeren Michelle Kramer, og hun giver her en update.