Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Sigma Swim: Succesen ved DHM-Å finalen 2015


02-02-2015 23:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Efter Sigma Swim vandt DHM-Å finalen i weekenden, har SvømmeSport fået et interview med den ansvarlige årgangstræner Lars Madsen. 


I weekenden blev der dystet i DM for hold for årgangssvømmere i Vesterbro Svømmehal. Sigma Swim lagde sig i front fra start og tog her til søndag eftermiddag titlen som Danmarksmestre med et forspring på 64 point ned til nummer 2. Triton snuppede 2. pladsen med 346 points, som var et forspring på 5 point til VAT Copenhagen med 341 points.

 

Foto: SvømmeSport

 

Er du tilfreds med weekendens resultater?

Jeg plejer at sige til svømmerene, at man aldrig må stille sig tilfreds og at der aldtid kan findes ting, man kan forbedre. Men jeg er utrolig glad og stolt på svømmernes vegne, over den måde de fik sejren hjem, og svømmede for hinanden hele weekenden.

 

Hvad er hemmeligheden bag jeres succes i weekenden?

Jeg tror den største grund til vores succes, skal findes i holdet. Jeg har sjældent oplevet sådan et sammenhold, og lyst til at hjælpe hinanden til at blive bedre. Der er altid en fantastisk stemning til træning, og en tro på, at det vi gør - både i vandet og til dryland, er det helt rigtige.
Derudover er der en god talentudvikling på de yngre hold, som gør det muligt at have et så bredt og godt hold.

 

Er der noget, du vil fremhæve fra weekenden?
Jeg synes ikke, at jeg kan fremhæve enkelte præstationer, efter sådan en weekend. Alle, uden undtagelse, leverede en fremragende indsats. Hvis jeg skal fremhæve nogen, så vil jeg fremhæve de svømmere som ikke var i vandet, som var med til at skabe en fantastisk stemning. De viste virkelig i denne weekend, at svømning også kan være en holdsport.

 

Hvordan kan det være, at I var klædt ud?

At vi klæder os ud, er blevet en tradition, som Winnie Faber startede for en del sæsoner siden. Og vi synes, det er med til at skabe en ekstra god stemning og fest til sådan et mesterskab. I år blev det Fightere, så må vi se, hvad vu kan finde på næste gang.

 

Hvor mange gange om ugen træner Sigma Swims årgangshold til dagligt?
99 drenge/01 piger, træner 12 timer i vandet om ugen, og 00 drenge/02 piger træner 10,5 timer. Fordelt på henholdsvis 7 og 8 træningspas. På den sidste halvsæson, er det blevet til 30 km/uge for den ældste gruppe og 26 km/uge for den yngste gruppe. 
Hertil kommer ca. 4 timers dryland (red. landtræning), som kun består af træning med egen vægt og medicinbolde.

 

Hvad er jeres næste mål?

Vi er i den dejlige situation, at hele holdet allerede er kvalificeret til Danske Årgangsmesterskaber på langbane til sommer. Så vi har god tid til at fokusere på dette stævne, hvor vi igen går efter at være et af de dominerende hold. Og alt efter hvordan udtagelseskriterierne bliver til NÅM, så går vi også efter at få så mange med som muligt.

 

 

 

SvømmeSport takker Lars Madsen for kommentaren efter weekendens sejr ved DHM-Å. 

Det bliver spændende at følge de unge svømmere i fremtiden.
Tags: Sigma Swim

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.