Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Bronzemedalje og dansk seniorrekord til Danmark torsdag ved European Games


25-06-2015 17:55:00:
Af: Nora Thomsen

Bronzemedalje til Tobias Bjerg fra AGF i 50 m brystsvømning og seniorrekord til Farums Philip Greve i samme disciplin. 


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, torsdag, den 25. juni:

Ved European Games / EM for juniorer i svømning i Baku blev det torsdag til en herlig bronzemedalje til Danmark, da AGF-svømmeren Tobias Bjerg svømmede en bronzemedalje hjem i 50 m brystsvømning i tiden 28,04. Med i samme finale var også danske Philip Greve fra Farum, som opnåede en flot femteplads i tiden 28,27. Oven på den fine medaljepræstation udtalte Tobias Bjerg til Dansk Svømmeunion:

- At vinde en medalje ved så stort et stævne er noget af det bedst, der kan ske. Men jeg tænkte også under hele svømningen ”jeg skal bare vinde, jeg skal bare vinde” og det holdt jeg fast i hele vejen, fortæller Tobias Bjerg, der rigtignok formåede at vinde en skøn bronzemedalje med hjem til Danmark.

Forinden havde de to drenge leveret flotte resultater allerede i indledende afsnit, hvor de begge formåede at svømme under den et år gamle danske senior- og juniorrekord på distancen.
Her var det Farums Philip Greve, der svømmede hurtigst, og blev noteret for tiden 28,00 mens AGF-svømmeren blev noteret for tiden 28,30. Med tiden 28,00 er Philip Greve således ny indehaver af både den danske senior- og juniorrekord og forbedrer Christian V. Rasmussens ét år gamle seniorrekord med ikke mindre end 47/100 sekunder. En stærk præstation af svømmeren fra Farum Svømmeklub.
De to drenge går videre til semifinalerne som henholdsvis samlet hurtigste svømmer og samlet nummer fem.
I semifinalerne bliver Tobias Bjerg samlet nummer to i tiden 28,20 mens Philip Greve bliver samlet nummer fem i tiden 28,26. Herfra går turen så videre til eftermiddagens finale, hvor det som nævnt indledningsvis bliver til bronze til 17-årige Tobias Bjerg.
Guldet går her til den litauiske svømmer, Andrius Sidlauskas, i tiden 27,81 mens sølvmedaljen svømmes hjem af Nikola Obrovac, Kroatien, i tiden 27,89.
Fra Dansk Svømmeunion skal lyde et stort tillykke til Tobias med medaljen, til hans klub, AGF Svømning, og til hans daglige træner, Bjørn Sørensen.

Pigerne var også på medaljejagt i dag men nåede desværre ikke helt til podiet. Således formåede Julie Kepp Jensen, JGI/A6, at svømme sig til en finaleplads torsdag i pigernes 50 m rygsvømning. Her blev det til en femteplads for den 15-årige svømmer i tiden 29,12.
Vejen til denne finale var gået via indledende afsnit, hvor Julie blev samlet nummer fire i den personlige rekordtid 29,04. Her lykkedes det også for Victoria Bierre, Herlev, at svømme sig ind på en semifinaleplads i tiden 30,17, som rakte til en samlet 15. plads.
I semifinalerne på distancen blev Julie samlet nummer seks i tiden 29,29 og var dermed sikret en plads i finalen. Her blev Victoria nummer 16 i tiden 30,16.
Medaljerne på denne distance blev fordelt på guld til Caroline Pilhatsch, Østrig, i tiden 28,60. Sølv til Pauline Mahleu, Frankrig, i tiden 28,70 og endelig bronze til Mariia Kameneva, Rusland, i tiden 28,77.

I pigernes indledende 200 m fri torsdag morgen svømmede Signe Bro, Gentofte, sig videre til eftermiddagens semifinaler som samlet nummer 14 i tiden 2.05,42.
I semifinalerne bliver danskeren noteret for tiden 2.04,00, som er en virkelig flot personlig rekordtid med 1,25 sekunder. Tiden rækker til en samlet placering som nummer 12 i semifinalerne.

Også i pigernes 100 m butterfly torsdag morgen var der dansk deltagelse med Merete Toft Jensen, Holstebro, og Trine Kjøngerskov, Herning. Begge svømmer de sig videre til eftermiddagens semifinaler som henholdsvis nummer 12 i tiden 1.02,30 og som nummer 14 i tiden 1.02,43. Med denne tid – 1.02,43 – sætter Herning-svømmeren personlig rekord.
I eftermiddagens semifinaler noteres Trine Kjøngerskov for tiden 1.03,08 som resulterer i en samlet 15. plads, mens Merete Toft Jensen slutter som samlet nummer 16 i tiden 1.04,16.

Danmark er også med i indledende 4x100 medleyholdkap for piger torsdag morgen. Desværre blev holdet diskvalificeret på grund af en tyvstart på førsteskiftet med mindst mulige margin. Om dette fortæller Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub:

- Det er bare den slags, der sker. Svømmerne må ikke blive bange for at begå fejl og en tyvstart sker bare ind imellem. Det vigtige her er hurtigt at komme videre og lægge hændelsen bag sig, lyder det fra Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub.

Se alle torsdagens resultater på den officielle hjemmeside her.

I morgen, fredag, fortsætter svømme-konkurrencerne ved European Games med indledende afsnit klokken 06.30 dansk tid.

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, på det særlige Baku-mobilnr.: +994 77 484 1265.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

16-12-2017 21:33:00

To europarekorder og en verdensrekord var med til at holde ild i den store svømmefest til EM lørdag aften.

 
16-12-2017 21:00:00

De seneste dage hvor EM i Svømning har fundet sted i København knokles der hårdt for at skabe den bedste oplevelse. Under EM’et er omkring 500 frivillige aktive som bruger en masse energi på at skabe den bedste oplevelse for alle. 

 
16-12-2017 13:30:00

For mange unge svømmere er det en drøm – uanset hvor fjern, at komme med til et stort internationalt stævne. Lørdag fik en stor gruppe unge svømmere fra Region Midtjylland og Nordjylland chancen for at opleve EM på nært hold.

 
16-12-2017 11:54:00

EM-afsnittet med flest danske starter er færdigsvømmet, og du får tophistorierne derfra her.

 
16-12-2017 11:30:00

Royal Arena er næsten hjemmebane. Sådan må mange svenske publikummer have tænkt, for der er solgtmange billetter til vores naboer på den anden side af sundet. Og svenskerne er med til at højne stemningen – ikke kun i vandet, men også på tribunen.