Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Frederik Siem er dansk mester for tredje gang i træk


07-07-2015 21:30:00:
Af: Anna Birkbak

Det blev til endnu en sejr i 50 fri for sprinteren fra Farum, der ikke er i tvivl om sit næste mål: OL i Rio.


I aftenens finale mellem de store drenge på 50 fri blev det igen Frederik Siem Pedersen (Farum), der satte hånden i pladen først. Med vindertiden 23.00 svømmer han et nyt sæsonbedste, og han kunne altså stille sig øverst på podiet for tredje gang i træk.

 

- Det er super fedt at blive dansk mester i 50 fri igen, nu er det tredje år i træk, så det er dejligt at blive ved med det.

 

Foto: Patrick Kraemer

 

Der er dog en smule tilbageholdt skuffelse at spore, for tiden måtte egentlig godt have været lidt hurtigere:

 

- Tiden var måske ikke der, hvor jeg ville have den. Det var ikke dårligt, men jeg gik 22.81 sidste år, og der er jo ikke nogen, der kan lide at blive dårligere på et år. Det blev måske lidt for jabbet. Tagene blev lidt for korte, og svømningen i morges føltes faktisk bedre. Men man skal også huske at nyde det! Det er jo ikke hver dag man får lov at vinde et dansk mesterskab.

 

Frederik snupper guldet foran Andreas Schiellerup (Sigma Swim Birkerød), der får sølv, og Søren Dahl (Herlev), der får bronze. Drengene svømmer hhv. 23.29 og 23.39.

 

Selvom sprinteren selv umiddelbart er utilfreds med de 23.00, svømmer han dog klart hurtigere end ved Mare Nostrum i sidste måned, hvilket uden tvivl har været planen:

 

- Jeg havde selvfølgelig håbet meget på at svømme langt hurtigere end til Mare Nostrum, hvor jeg var ret træt, så det var dejligt. Jeg havde måske bare håbet på, at det var endnu hurtigere end 23 rent, smiler han hurtigt.

 

Og så Frederik skal med en større trup til Portugese Open Nationals om to uger for at afslutte sæsonen. Han har naturligt sat næsen op efter en endnu skarpere tid dér:

 

- Vi har prøvet nogle forskellige ting i forhold til Portugal, først her til DM med en nedtrapning og så igen om to uger. Og så ser vi hvordan det går! Det virker som om der måske er mere plads til at eksperimentere i denne sæson end den næste, så det er ret positivt. Umiddelbart tror jeg der kan komme et ekstra gear på!

 

Frederik Siem Pedersen lægger aldrig skjul på, at målet hedder Rio i 2016. Så da ideen bliver luftet om den nye trup, Olympic Hopefuls (hvor kravtiden på 50 fri er 22.47), er svaret meget målrettet:

 

- Jeg synes er fedt med grupperne, der giver nogle forskellige fordele. Det ville selvfølgelig være fedt at nå med i truppen af Olympic Hopefuls, men uanset hvad, så er målet stadig det samme for næste sæson, og det er Rio.

 

Stort tillykke til Frederik fra SvømmeSport med mesterskabet.Se de seneste nyheder

16-12-2017 21:33:00

To europarekorder og en verdensrekord var med til at holde ild i den store svømmefest til EM lørdag aften.

 
16-12-2017 21:00:00

De seneste dage hvor EM i Svømning har fundet sted i København knokles der hårdt for at skabe den bedste oplevelse. Under EM’et er omkring 500 frivillige aktive som bruger en masse energi på at skabe den bedste oplevelse for alle. 

 
16-12-2017 13:30:00

For mange unge svømmere er det en drøm – uanset hvor fjern, at komme med til et stort internationalt stævne. Lørdag fik en stor gruppe unge svømmere fra Region Midtjylland og Nordjylland chancen for at opleve EM på nært hold.

 
16-12-2017 11:54:00

EM-afsnittet med flest danske starter er færdigsvømmet, og du får tophistorierne derfra her.

 
16-12-2017 11:30:00

Royal Arena er næsten hjemmebane. Sådan må mange svenske publikummer have tænkt, for der er solgtmange billetter til vores naboer på den anden side af sundet. Og svenskerne er med til at højne stemningen – ikke kun i vandet, men også på tribunen.