Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Tekst 3

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Johanne Tolstrup, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
Juni
2017
Svømning
Bockstensdoppet
Varberg
1
Juli
2017
Svømning
Memorial Morena
Genova
6
Juli
2017
Svømning
DM Langbane Åben Klasse
Bellahøj Svømmestadion

Vienna International Swim Meet

 

Swim Open Stockholm

 

Tekst
Tekst


Frederik Siem er dansk mester for tredje gang i træk


07-07-2015 21:30:00:
Af: Anna Birkbak

Det blev til endnu en sejr i 50 fri for sprinteren fra Farum, der ikke er i tvivl om sit næste mål: OL i Rio.


I aftenens finale mellem de store drenge på 50 fri blev det igen Frederik Siem Pedersen (Farum), der satte hånden i pladen først. Med vindertiden 23.00 svømmer han et nyt sæsonbedste, og han kunne altså stille sig øverst på podiet for tredje gang i træk.

 

- Det er super fedt at blive dansk mester i 50 fri igen, nu er det tredje år i træk, så det er dejligt at blive ved med det.

 

Foto: Patrick Kraemer

 

Der er dog en smule tilbageholdt skuffelse at spore, for tiden måtte egentlig godt have været lidt hurtigere:

 

- Tiden var måske ikke der, hvor jeg ville have den. Det var ikke dårligt, men jeg gik 22.81 sidste år, og der er jo ikke nogen, der kan lide at blive dårligere på et år. Det blev måske lidt for jabbet. Tagene blev lidt for korte, og svømningen i morges føltes faktisk bedre. Men man skal også huske at nyde det! Det er jo ikke hver dag man får lov at vinde et dansk mesterskab.

 

Frederik snupper guldet foran Andreas Schiellerup (Sigma Swim Birkerød), der får sølv, og Søren Dahl (Herlev), der får bronze. Drengene svømmer hhv. 23.29 og 23.39.

 

Selvom sprinteren selv umiddelbart er utilfreds med de 23.00, svømmer han dog klart hurtigere end ved Mare Nostrum i sidste måned, hvilket uden tvivl har været planen:

 

- Jeg havde selvfølgelig håbet meget på at svømme langt hurtigere end til Mare Nostrum, hvor jeg var ret træt, så det var dejligt. Jeg havde måske bare håbet på, at det var endnu hurtigere end 23 rent, smiler han hurtigt.

 

Og så Frederik skal med en større trup til Portugese Open Nationals om to uger for at afslutte sæsonen. Han har naturligt sat næsen op efter en endnu skarpere tid dér:

 

- Vi har prøvet nogle forskellige ting i forhold til Portugal, først her til DM med en nedtrapning og så igen om to uger. Og så ser vi hvordan det går! Det virker som om der måske er mere plads til at eksperimentere i denne sæson end den næste, så det er ret positivt. Umiddelbart tror jeg der kan komme et ekstra gear på!

 

Frederik Siem Pedersen lægger aldrig skjul på, at målet hedder Rio i 2016. Så da ideen bliver luftet om den nye trup, Olympic Hopefuls (hvor kravtiden på 50 fri er 22.47), er svaret meget målrettet:

 

- Jeg synes er fedt med grupperne, der giver nogle forskellige fordele. Det ville selvfølgelig være fedt at nå med i truppen af Olympic Hopefuls, men uanset hvad, så er målet stadig det samme for næste sæson, og det er Rio.

 

Stort tillykke til Frederik fra SvømmeSport med mesterskabet.Se de seneste nyheder

25-06-2017 21:00:00

Sidste finaleafsnit ved Sette Colli Meet i Rom er nu afviklet, og her kan du danne dig et overblik over finalens danske resultater.

 
24-06-2017 21:30:00

Lørdagens konkurrencer ved Sette Colli Meet i Rom har budt på flere finaleløb med deltagelse fra de danske VM-svømmere. 

 
23-06-2017 20:30:00

VM-truppen konkurrerer i denne weekend ved Sette Colli Meet i Rom. Dan dig et overblik over dagens danske finaleresultater her. 

 
23-06-2017 19:00:00

Om få dage skydes EM Junior i gang i Netanya, Israel. Læs en optakt til mesterskaberne med talentansvarlig Thomas Stub her. 

 
22-06-2017 20:00:00

Det danske hold, som skal repræsentere Danmark ved NM og EM Junior i åbent vand senere på sommeren, er udtaget. Se holdet her.