Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Masser af dansk deltagelse i aftenens finaler


25-07-2015 22:03:21:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Alle 10 danske svømmere var i aktion i de indledende heats i dag ved Portuguese Open Nationals, hvor også finalerne bød på god dansk svømning.


Aftenens første finale under Portuguese Open stod på 100 fly for piger, hvor hele fire danske piger var i aktion.
Emilie Beckmann (Tune I.F. Svømmeafdeling) kom flot under minuttet i tiden 59.83, hvilket betød en 2. plads i A finalen. Her kom Christina Munkholm (Køge Svømmeklub) ind som 3’er i tiden 1:00.55.
I samme disciplin i B finalen svømmede Amalie Mikkelsen (Hovedstadens Svømmeklub) sig til 1. pladsen med en tid på 1:00.76, mens Isabella K. Sørensen (Aalborg Svømmeklub) kom ind på 2. pladsen i samme finale i tiden 1:00.87.

 

På drengenes side havde Frederik Siem Pedersen (Farum Svømmeklub) kvalificeret sig til finalen i 50 fri som samlet nummer 1 og svømmede sig i A finalen til en 2. plads i tiden 23.19.

 

Udover Frederik var også Magnus Jakupsson (Farum Svømmeklub) i aktion i drengenes finaler og svømmede tiden 55.80 i 100 ryg i A finalen.

 

Tredje A finale med dansk deltagelse var pigernes 100 ryg, hvor Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC) kom ind på en 2. plads i tiden 1:02.46.

 

Efter den relative korte distance på 100 ryg, hoppede Julie Aglund Lauridsen (Triton Ballerup/NTC) i vandet til det lidt længere løb på 400 fri. Og det var en sikker sejr, Julie svømmede hjem i A finalen i tiden 4:15.59, hvor den portugisiske 2’er kom ind i tiden 4:19.09.

 

Sidste danske dreng i aktion i aftenens finaler var Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød), der ligesom Julie svømmede den længere distance på 400 fri. Han erobrede en flot 1. plads i A finalen i tiden 3:50.23, hele 10.31 sekunder hurtigere end 2’eren.

 

Stig Michaelsen fra Køge Svømmeklub, der er den medrejsende træner sammen med Dean Boles Og Claus Buus (Farum Svømmeklub) var en tilfreds træner efter dagens løb.

 

-  Så fik holdet svømmet sig varme, udtaler han tilfreds. Pigerne viste højt niveau på 100 butterfly med flere personlige rekorder, der ville have været under kravene til vikings, der efter min mening er skudt voldsomt i vejret. Kravtider er kravtider, så længe de flytter sig fremad, er de på rette spor.

 

Og det var bestemt ikke kun pigerne, der var ros til.

 

- Også drengene gjorde en god figur i dag. Magnus Jakupsson leverede på 100 ryg, og det var en pragt præstation af Anton Ørskov Ipsen på 400 fri. Tiden er faktisk under FINA's kravtids standard på 400 fri til OL og under kravet til VM i år, siger Stig om Antons tid på 3:50.23.

 

- Der er meget at arbejde med for gruppen på den mentale base, når det gælder, og det at kunne arbejde med detaljerne i svømningen, så tingene lykkes. Heldigvis gør de det.

 

- Nu er det vigtigt, at vi giver den gruppe, samt dem der er tæt på gruppen af vikings, der ikke er med her, det de skal bruge. Det er en gruppe, vi ikke kan tillade os at smide væk i forhold til både næste års OL og ikke mindst 2020, slutter Stig af.

 

Tredjedagen i Portugal bød derfor endnu engang på flot dansk svømning med mange finalepladser, der bød på gode resultater.

I morgen hopper svømmerne i bassinet i Portugal til sidste konkurrencedag, inden turen går tilbage mod Danmark igen.

Husk, at du kan følge resultaterne på dette link eller tjekke SvømmeSport igen i morgen aften, hvor du vil finde en sammenfatning af alle de danske resultater.

 

Se de seneste nyheder

16-12-2017 21:33:00

To europarekorder og en verdensrekord var med til at holde ild i den store svømmefest til EM lørdag aften.

 
16-12-2017 21:00:00

De seneste dage hvor EM i Svømning har fundet sted i København knokles der hårdt for at skabe den bedste oplevelse. Under EM’et er omkring 500 frivillige aktive som bruger en masse energi på at skabe den bedste oplevelse for alle. 

 
16-12-2017 13:30:00

For mange unge svømmere er det en drøm – uanset hvor fjern, at komme med til et stort internationalt stævne. Lørdag fik en stor gruppe unge svømmere fra Region Midtjylland og Nordjylland chancen for at opleve EM på nært hold.

 
16-12-2017 11:54:00

EM-afsnittet med flest danske starter er færdigsvømmet, og du får tophistorierne derfra her.

 
16-12-2017 11:30:00

Royal Arena er næsten hjemmebane. Sådan må mange svenske publikummer have tænkt, for der er solgtmange billetter til vores naboer på den anden side af sundet. Og svenskerne er med til at højne stemningen – ikke kun i vandet, men også på tribunen.