Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Landstræner Dean Boles gør status på Portuguese Open Nationals


27-07-2015 17:14:29:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Weekendens stævne i Portugal har budt på 3 vindende finaler, 16 pladser på podiet og selvfølgelig en masse personlige rekorder fra svømmerne. 


Siden torsdag i sidste uge har de 10 seniorsvømmere været i aktion i Portugal under Portuguese Open, hvor de både kom for at konkurrere mod hinanden, men også for at få prøvet noget udenlandsk konkurrence af.

 

Og det var en tilfreds landstræner Dean Boles, der søndag aften kunne gøre status på en god weekend i det portugisiske bassin for de danske svømmere.

 

- I feel the meet served its purpose - extend the season a bit longer, gain some international experience, post timer closer to the Olympic standards and set things up well for the start of the new season, fortæller Dean.

 

Stævnet har nemlig ligget sent i sæsonen for at prøve at opnå en topning på netop dette tidspunkt. Et tidspunkt som Dean Boles tidligere har sammenlignet med VM.

Det har derfor været vigtigt for landstræneren, at svømmerne kom ud og fik prøvet den internationale konkurrence af.

 

Dean Boles udpeger nogle specifikke præstationer fra stævnet, og hiver i særdeleshed fat i Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød), der svømmede en overlegen sejr hjem i 400 fri i tiden 3:50.23 – hele 10.31 sekunder hurtigere end 2’eren. Dean udtaler om præstationen:

 

- Anton posted a very good 400 free time of 3:50.23 with a win. He definitely was the class of the field.

 

Udover Anton, har Dean også stor ros at komme med til de øvrige svømmere.

 

- Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC red.) had a very good meet with 5 personal best times while Julie Aglund Lauridsen (Triton Ballerup/NTC red.) posted wins in her specialites 400 free and 800 free.

 

I Julies 400 fri gik hun tiden 4:15.59, mens 800 meteren blev svømmet på 8:49.28.

 

- Frederik Siem Pedersen (Farum Svømmeklub red.) won the 100 free while his club team mate Magnus Jakupsson (Farum Svømmeklub red.) posted a personal best and won in the 100 back.

 

Også de andre danske piger blev nævnt, blandt andre Emilie Beckmann (Tune I.F. Svømmeafdeling), der endelig kom under minuttet på 100 fly.

 

- Emilie Beckmann broke the minute barrier for the first time on the 100 fly showing that she is now one step closer to be a contender while Amalie Mikkelsen (Hovedstadens Svømmeklub/NTC red.) swam 3 personal best times.

 

- Isabella Sørensen (Aalborg Svømmeklub red.) is coming back to form with personal bests in the 50 and 100 fly.

 

Alt i alt en tilfreds landstræner, der fulgte de 10 svømmere alle fire dage i Portugal sammen med klubtrænerne Stig Michaelsen (Køge Svømmeklub) og Claus Buus (Farum Svømmeklub). To trænere han var glad for at have med.

 

- I was pleased the manner the team performed and conducted itself and I’m grateful to the support from the team coaches Stig and Claus for their leadership for the swimmers, slutter Dean Boles af.

 

Også Stig Michaelsen var en tilfreds træner efter stævnet, der mener at chancen, som svømmerne her fik for at konkurrere i Portugal var en fantastisk mulighed.

 

- Denne gruppe er vigtig, og det bliver en opgave for klubtrænerne sammen med unionen at holde dem til ilden og få dem flyttet, fortæller han.

 

- Gruppen her viser rigtig meget vilje og glæde ved sporten, og de kan sagtens blive bedre og tage det næste skridt. Men vi skal i svømme Danmark stå sammen om det. Den mulighed gruppen her har fået er uden tvivl et skridt i den retning, og den sti skal vi vedholde.

 

Altså både en tilfreds landstræner og klubtræner, der kunne tage med resten af det danske hold tilbage til Danmark, hvor ferien ventede.

 

Se de seneste nyheder

16-12-2017 21:33:00

To europarekorder og en verdensrekord var med til at holde ild i den store svømmefest til EM lørdag aften.

 
16-12-2017 21:00:00

De seneste dage hvor EM i Svømning har fundet sted i København knokles der hårdt for at skabe den bedste oplevelse. Under EM’et er omkring 500 frivillige aktive som bruger en masse energi på at skabe den bedste oplevelse for alle. 

 
16-12-2017 13:30:00

For mange unge svømmere er det en drøm – uanset hvor fjern, at komme med til et stort internationalt stævne. Lørdag fik en stor gruppe unge svømmere fra Region Midtjylland og Nordjylland chancen for at opleve EM på nært hold.

 
16-12-2017 11:54:00

EM-afsnittet med flest danske starter er færdigsvømmet, og du får tophistorierne derfra her.

 
16-12-2017 11:30:00

Royal Arena er næsten hjemmebane. Sådan må mange svenske publikummer have tænkt, for der er solgtmange billetter til vores naboer på den anden side af sundet. Og svenskerne er med til at højne stemningen – ikke kun i vandet, men også på tribunen.