Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Vi vil være det dominerende svømmemiljø i Danmark”


08-11-2015 13:20:42:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Hovedstadens Svømmeklub forsøger med et nyere tiltag at markere sig yderligere i dansk svømning.


I cirka et år efterhånden har Hovedstadens Svømmeklub (HSK) haft gang i en udviklingsplan, der går ud på at skulle tilbyde ’world class’ træning på alle niveauer i konkurrenceafdelingen.


Den norske cheftræner Øyvind Røsland står i spidsen for den nye plan og fortæller her lidt om den:

 

- Vi har set på, hvad der historisk kræves for at matche det internationale niveau. Vi har taget udgangspunkt i de ulige alderstrin og set på, hvor vi har de største spring for en optimal tilrettelægning. Dernæst har vi tilpasset dette til de forhold, vi lever under (muligheder for at træne og at skulle organisere træningen med trænerteamet etc.).

 

Udviklingsplanen har taget udgangspunkt i de 7-8 årige, og det er her, man i HSK ønsker at se en udvikling i træningen.

 

- For de 7-8 årige piger og drenge, der er aspiranter, betyder det, at vi øger det antal timer og gange, de er i vores ’påvirkningszone’, og så går vi fra dette niveau og opad, fortæller cheftræneren, der med dette forsøg ønsker at få svømmerne op på det højeste niveau.

 

- Vi har splittet drengene og pigerne i hver sine hold fra aspirant til og med årgang 2, fortæller Øyvind om de unge svømmere, som først igen på årgang 1 niveau bliver blandet igen.

 

- Vi tror i HSK, at de 10-15.000 timer, det tager at blive dygtig, skal spredes udover svømmekarrieren sådan, at det er overskueligt og rigtigt i forhold til kropslig og mental udvikling, uddyber Øyvind. Vi tager udgangspunkt i, at vi skal lære ’skills’, før vi træner for mange baner på de yngre niveauer.

 

Helt generelt er hensigten med denne udviklingsplan en øget træningsmængde på stort set alle niveauer i HSK, specielt for de unge hold. Og cheftræneren Øyvind mener, at et sådan tiltag er vigtigt for, at man i en klub kan have en fælles vision og fælles forståelse for tilrettelæggelsen af træningen.

 

- Vi har lavet sådan et tiltag for at opnå fælles forståelse for HSK’s visioner og målsætning, fortæller han. Vi synes, det er vigtigt at vide, hvad der er blevet lavet på de underliggende niveauer, og for at jeg som cheftræner skal kunne ’styre’ det der foregår på alle hold uden at detaljestyre det hele. Det bliver mere oversigtligt, og man gør de rigtige ting til den rigtige tid.

 

Det er dog ikke første gang, at en plan som denne er set – denne fungerer nemlig som en videreudvikling af tidligere tiltag og går nu efter at gøre denne endnu bedre.

 

- Vi har i fællesskab udviklet den (udviklingsplanen red.). HSK havde en sådan plan tidligere, denne er så blevet genskabt, tilpasset til niveauerne, boostet og internationaliseret!

 

Med dette tiltag forsøger klubben at markere sig på den danske svømmescene og håber på, at det er noget, som andre klubber kan få inspiration af.

 

- Vi håber på, at blive det dominerende svømmemiljø i Danmark, som hele tiden producerer dygtige svømmere, fortæller Øyvind. Vi ønsker at have svømmere på alle eliteniveauer i dansk svømning.            

 

Cheftræner Øyvind Røsland er i hvert fald ikke i tvivl om, at planen fungerer og håber på at se større udvikling med tiden.

 

- Det har indtil videre været et meget positivt projekt. Jeg tror, at det er en forudsætning for at lykkes, slutter nordmanden af.

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.