Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Danmarks yngste overdommer: Jeg brænder virkelig for det


16-11-2015 21:13:23:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Frederikke Kruse fra Søllerød Svømmeklub kan kalde sig Danmarks yngste overdommer efter en bestået eksamen som 20-årig. 


Normalt skal man være 21 år for at kunne gennemføre og bestå eksamen som overdommer. Men 20-årige Frederikke Kruse fra Søllerød Svømmeklub søgte dispensation hos Dansk Svømmeunion, sådan at hun kunne tage kurset i 2015, og i sidste måned var Frederikke til eksamen og bestod.

 

- Det er over et år siden, at jeg besluttede mig for, at jeg gerne ville være overdommer. Der var jeg 19, og man skal være 21 for at tage overdommer kurset. Min mor foreslog, at jeg kunne prøve at søge dispensation, så jeg kunne få lov til at tage kurset, før jeg blev 21. Da jeg ikke havde noget at miste, gjorde jeg det. Jeg fik svar i december, at jeg havde fået dispensation og måtte tage kurset i 2015, fortæller en glad Frederikke selv om oplevelsen.

 

- På kurset var jeg meget nervøs for, om jeg ville bestå og utrolig følelsesladet, fordi jeg virkelig brændte for det, fortæller Frederikke videre. Jeg har aldrig været så glad, som jeg var, da jeg bestod, og jeg glemmer aldrig det øjeblik.

 

Idéen om at gennemføre kurset som overdommer kom, som Frederikke nævnte, da hun var 19 år. Men på trods af det, er det ikke første gang, at Frederikke forsøger sig med dommerjobbet.

 

- Min lillesøster begyndte at svømme konkurrencesvømning og skulle derfor med til nogle stævner, hvor hun så også skulle stille med en official, forklarer Frederikke. Derfor meldte jeg mig til tidtagerkurset og ret hurtigt efter også bane/vende dommerkurset. Derefter gik det hurtigt, og jeg fik meldt mig til resten af kurserne, og jeg ville gerne gennemføre hele dommeruddannelsen.

 

Selvom Frederikke ikke er ældre end 20 år, mener hun ikke, at dette er et problem for hendes job som overdommer. Tværtimod oplever hun altid stor respekt for overdommeren til stævner, og hendes egen erfaring som svømmetræner i Søllerød Svømmeskole har hjulpet hende en del på vej.

 

- Jeg ser det ikke som et problem, da jeg altid har oplevet, at svømmere har stor respekt for overdommerne og alle andre officials. Dog kan det være, at der er nogle der føler det lidt unaturligt, at en så ung som mig skal have den endelige kontrol, men det må jeg tage, som det kommer. Jeg er jo også svømmetræner i en svømmeskole tre gange om ugen, og jeg har derfor stor erfaring med at håndtere en stor gruppe mindre børn, udtaler Frederikke og fortsætter:

 

- Jeg har lidt sceneskræk, og vil gerne blive mere sikker i at tale til større grupper mennesker, hvilket jeg virkelig tror, at det at være overdommer vil hjælpe mig med. Desuden er det dejligt stadig at kunne være inde i svømmeverdenen, selvom jeg ikke svømmer.

 

Frederikke er nemlig selv tidligere konkurrencesvømmer fra Sigma, hvor hun svømmede for ti år siden, og derudover har hun svømmet tre år i Singapore på konkurrenceplan.
Samtidig er det, som tidligere bemærket, ikke kun Frederikke der interesserer sig for vandsporten, men også hendes lillesøster, der nu også svømmer i Sigma.

 

Den unge overdommer har allerede været ude og prøve sin nye titel af ved flere stævner og kan se frem til endnu flere i fremtiden.

 

- Jeg har været overdommer til et nålestævne i Søllerød og til et klubstævne i Helsinge, fortæller Frederikke. Jeg skal også være overdommer til deres klubmesterskaber den 18. og 19. december i Helsinge og den 22., 23. og 24. januar i Søllerød.

 

- Mit endelige mål er, at jeg gerne vil være dommer til OL på et tidspunkt. Det er langt ude i fremtiden, da jeg skal have arbejdet på min selvtillid og udstråling, før jeg er klar til et stævne af den kaliber. Jeg glæder mig til at komme ud til nogle flere stævner og få øvet mig og finde en god rutine.

 

SvømmeSport ønsker Frederikke tillykke med den seje titel som Danmarks yngste overdommer og held og lykke med alle stævnerne i fremtiden! 

 

Her ses den glade og nyuddannede overdommer Frederikke Kruse. Foto: Privat.

 

Se de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.