Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Jeg vil blive meget skuffet, hvis det ikke lykkes”


22-11-2015 14:53:25:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Holstebro Svømme Clubs Helena Bach vil forsøge at svømme sig til NM, når DM-K løber af stablen i næste weekend.


Når DM-K skal svømmes i Gladsaxe Svømmehal i næste weekend, er der for nogle af svømmerne lidt mere på spil.

Det er nemlig her, at der er mulighed for at blive udtaget til holdet, der skal deltage ved nordiske mesterskaber junior kortbane den 11. – 13. december i Bergen, Norge.

Helena Bach fra Holstebro Svømme Club er en af dem, og hun håber i den grad på at komme med på holdet.

 

- Jeg forventer helt klart af kvalificere mig, selvom det bliver svært, fortæller hun. Jeg mener selv, at jeg har en reel chance for det, og jeg vil helt klart blive meget skuffet, hvis det ikke lykkes. Det er noget jeg virkelig brænder for.

 

Helena stiller ved DM-K op i 800 fri, 200 fly og 400 IM, og fortæller selv følgende om sine chancer for at kvalificere sig:

 

- Jeg mener selv, at jeg har størst chance for at kvalificere mig i 200 butterfly, men jeg har også gode chancer i 400 fri, så det bliver virkelig spændende, fortæller hun spændt.

 

Desværre har Helena haft nogle problemer med skulderen efter Vestdanske Kortbanemesterskaber, men føler selv, at hun er ved at komme ovenpå igen og har derfor trænet fuldt ud for at gøre sig klar til DM-K.

 

- Jeg føler selv, at jeg er ved at være klar, så jeg håber og forventer det allerbedste, udtaler hun. Min træning har været rettet mod NM, og det er noget, jeg virkelig har lagt kræfter i og kæmpet hårdt for.

 

- Det vil betyde ekstremt meget for mig, hvis jeg kvalificerer mig, fordi det er noget, jeg har trænet til, og det fylder en stor del af mit liv. Jeg er altid stolt af at kunne fortælle, at jeg har været med på landsholdet og repræsenteret Danmark. At kunne komme med på landsholdet igen og lave nogle endnu bedre resultater, end jeg har gjort indtil nu, vil betyde meget. Jeg vil meget gerne udvikle mig hele tiden, og derfor ser jeg det som en hel fantastisk mulighed og en kæmpe oplevelse, hvis jeg kommer med til NM. Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at opnå det til DM-K.

 

Selvom den eventuelle kvalifikation til nordiske mesterskaber betyder en hel del for Helena, glæder hun sig også bare til at komme ud og konkurrere i næste weekend.

 

- Ud over kvalfiikationen til NM, vil jeg meget gerne gå personlig rekord i alle mine løb, fortæller hun. Jeg vil meget gerne udvikle mig så meget som muligt, hver gang jeg er til stævner, og det er altid fedt at svømme DM. Jeg vil også gerne udvikle nogle ret tekniske ting som f.eks. min frekvens og udlæg i starten af mine løb, så jeg kan holde et stabilt og godt disponeret løb hele vejen igennem.

 

- Jeg forventer helt klart et super stævne med gode præstationer og højt niveau, og så glæder jeg mig bare rigtig meget til at komme i gang igen, slutter en forventningsfuld Helena af.

 

De Danske Mesterskaber på kortbane bliver svømmet den 26. – 29. november i Gladsaxe Svømmehal., hvor holdet til NM den 11. – 13. november vil blive udtaget.

 

Her ses Helena til EJM tidligere på året - nu er hun klar til DM-K! Foto: Privat.

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.