Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


"Jeg lagde mit fokus et andet sted. Det hjalp!"


26-11-2015 20:00:00:
Af: Anna Birkbak

Sara Krog Christoffersen fra Sigma Birkerød blev her til aften dansk mester på 200 bryst i en kæmpe PR. Hun lagde sin taktik om ved sæsonstart.


Nogle gange kan det hjælpe, hvis man har svært ved at præstere i én disciplin, at svømme mere af noget andet.

 

Det har Sigma Birkerøds Sara Krog Christoffersen i den grad oplevet denne sæson. Hun har netop svømmet en personlig rekord med tre sekunder på 200 bryst ved DM Kortbane i Gladsaxe. Denne forbedring indbragte hende titlen som ny dansk mester i tiden 2.28.71. Men hun har mest svømmet crawl til træning!

 

- Det var PR med tre sekunder, så det var super godt, smiler Sara. Men jeg har faktisk ikke trænet særlig mange brystserier, jeg har mere trænet crawl det seneste halve år. Så det overrasker mig meget, at jeg kan gå under 2.30! Det har helt klart hjulpet, at jeg har lagt mit fokus et andet sted.

 

Birkerød-pigen har også oplevet at være mindre afskrækket af det lange brystløb:

 

- Jeg er heller ikke så bange for at svømme 200 bryst mere. Jeg har været meget nervøs for at svømme 200 bryst, fordi det er hårdt mentalt. Men fordi jeg har svømmet crawl i så lang tid, at det har hjulpet meget på det.

 

Om få uger gælder det så Danske Holdmesterskaber, hvor tiden forhåbentlig kan presses endnu mere, før langbanesæsonen går i gang:

 

- Jeg glæder mig til DM-H, og så gælder der bare mere træning frem mod Danish Open, som vi fokuserer rigtig meget på. Dér vil jeg gerne komme endnu længere ned, end jeg er nu. Jeg vil jo rigtig gerne nå en kravtid til EM langbane, men den hedder 2.24 på lang, så 2.28 på kort er selvfølgelig langt fra. Men jeg tror selv på det! Det her halve år er gået rigtig godt, jeg svømmede gode tider til SRØ, især i crawl og i holdkapperne.Sidste år var det meget op og ned, så det er klart bedre denne sæson, og jeg er mere på! Det er fedt, slutter Sara.

 

Sara Krog Christoffersen ved DM-bassinet.

 

Sølvmedaljen på 200 bryst gik til Hovedstadens Maria Grandt i 2.30.06, mens Kviks Laura Findahl Andersen får bronze i 2.30.19.

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.