Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg kunne gå så hurtigt på 400 fri”


27-11-2015 18:51:42:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Thisteds Katrine Bukh Villesen svømmede sig under A-kravet til NJM både i 200 medley og 400 fri - sidstnævnte var noget af en overraskelse.


Katrine Bukh Villesen fra Thisted Svømmeklub viste både i formiddags og her til aften sin styrke i bassinet i Gladsaxe Svømmehal under DJM-K.

Sammen med en masse andre juniorer, er et af de store mål her til stævnet nemlig at kvalificere sig til Nordiske Junior Mesterskaber på kortbane i december.

 

Katrine har derfor sammen med sin træner forberedt sig en del på 200 medley for at klare kravet til NJM i denne disciplin. Men til Katrines store overraskelse gik det langt bedre end forventet i hendes 400 fri. I tiden 4.15.35 svømmede Katrine sig sikkert under A-kravet på 4.17.20. Hun fortæller selv om dagens løb:

 

- Jeg er selvfølgelig super glad for at have svømmet under A-kravet, men jeg havde måske ikke regnet med, at det skulle være på 400 fri.

 

Katrine og hendes træner havde nemlig før stævnet snakket om at afmelde hende 400 fri, da fokus lå på 200 medley, der blev svømmet kun tre løb før 400 fri. Men det var vist godt, at Katrine endte med at stille op i begge løb alligevel.

 

- Jeg er faktisk ret overrasket over det, og jeg havde slet ikke regnet med, at jeg kunne gå så hurtigt, fordi min træning har været meget medley fokuseret. Jeg tænkte bare, at nu ville jeg prøve at svømme 400 fri og se hvordan det gik, fortæller Katrine videre.

 

Og Katrine mener helt bestemt, at det gik over alt forventning. Derudover skal det selvfølgelig nævnes, at Katrine også svømmede flotte tider i 200 medley, både i formiddagens indledende heat og her til aften.

I morges gik hun 2.17.19, og her til aften kunne hun så tage næsten hele to sekunder af sin tid med 2.15.60. I finalen gik Katrine derfor også under A-kravet til NJM, der lyder på 2.16.38.

 

- Jeg synes det gik helt vildt godt i 200 medley finalen! Jeg kunne slet ikke mærke, at jeg gik de to sekunder hurtigere, så det kører bare helt vildt godt lige for tiden, fortæller Katrine glad.

 

Udover de flotte tider kunne Katrine svømme en sølvmedalje hjem i 400 fri. Nu ser hun frem til 200 fri på søndag, hvor hun glæder sig til at komme i bassinet igen.

 

Tillykke til Katrine med de flotte tider og held og lykke med den eventuelle udtagelse til NJM på søndag!
Tags: DMK2015

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.