Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


"Jeg elsker at kunne se min egen udvikling!"


29-11-2015 19:30:00:
Af: Anna Birkbak

Det har været et overordentligt succesfuldt DM for Andreas Kaas Elmgreen fra Lyngby. Det hele kulminerede her til aften med en junior- og seniorguld på 200 ryg.


Andreas Kaas Elmgreen fra Lyngby var tilmeldt DM-K i 2.02.71 på 200 ryg. I formiddags svømmede han sig helt ud og satte en kæmpe PR i 2.00.05. Men det stoppede ikke her, for i finalen overgik Andreas sine egne forventninger og brød 2 minuttersgrænsen, tog B-kravet til NJM, men kunne ikke mindst herefter kalde sig dansk junior- og seniormester på distancen i 1.59.76.

 

- Det er helt surrealistisk for mig, jeg havde slet ikke forventet, at det ville gå så godt. Jeg havde måske håbet på at komme tæt på de to minutter, men at jeg så kommer under og bliver dansk junior- og seniormester samtidigt, det er helt surrealistisk, smiler Andreas stort.

 

- Det var et super godt løb her til aften, fordi jeg også svømmede fuldt ud i morges. Det var jeg nødt til, for man ved jo aldrig helt, når man er ny her, som førsteårsjunior og så videre. Og så har man pludselig fået en A-finale-plads og det hele. Det er lidt vildt. Så det er dejligt at kunne forbedre sig endnu mere her til aften.

 

Andenpladsen for seniorer var Ringsteds Gustav Friberg i 1.59.80, mens Daniel Skaaning blev 3'er i 2.00.08. Andreas Kaas Elmgreen udtrykker en glæde over at få lov at svømme mod de to:

 

- Jeg kendes personligt Gustav. Det er rart at kunne battle mod nogen, man kender, for han vinder nogle gange, og jeg vinder nogle gange. Han tog f.eks. guld på 100-meteren. Så det er rart at kunne hjælpe hinanden med at forbedre sig.

 

DM er så småt ved at være ovre for denne gang, og Andreas kan se tilbage på et rigtig godt stævne: 

 

- Det er gået rigtig godt for mig. Det er fedt at være med som førsteårsjunior og få meget ud af dette stævne. Jeg har en hundrede procent PR-statistik, så jeg tror, at jeg stadig går rundt med det dér årgangssvømmer-gen i mig. Det er noget af det, jeg elsker mest ved svømning: At kunne se sin egen udvikling!

 

Og udvikling bliver der forhåbentlig mere af, hvis det bliver det til et NJM den 11.-13. december:

 

- Jeg håber på at kunne forbedre mig yderligere, jeg elsker virkelig at se mine forbedringer. I sommer blev jeg udtaget til NÅM efter DM, hvor jeg forbedrede mig inden for mine løb efterfølgende. Det samme håber jeg på at kunne gøre denne gang! Jeg arbejder dagligt på mine vendinger og mine flyben, hvilket jeg ikke helt mestrer endnu, men forhåbentlig vil jeg også kunne se en forbedring på det!

 

Andreas fortæller også, at han har fokuseret meget på rygsvømningen i sin træning, men derudover også rigtig meget på medley, fordi kravtiderne til NJM har været sværere i rygcrawl for ham. Så hvis han skal med til NJM, bliver det med sine medleytider, der får ham med. Senere i aften offentliggøres det endelige hold, der skal til Bergen.

 

Andreas Kaas Elmgreen med sin junior- og seniorguldmedalje.
Tags: DMK2015

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.