Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


EM-sølv til Jeanette Ottesen i 50 m butterfly torsdag aften


03-12-2015 19:50:00:
Af: Nora Thomsen

På andendagen af EM på kortbane blev det til en flot sølvmedalje til Jeanette Ottesen i 50 butterfly.


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, torsdag, den 3. december:

I torsdagens finaleafsnit af EM på kortbane i Israel blev det til den første medalje til Danmark, og det af sølv, da Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, blev noteret for tiden 25,04 i 50 m butterfly finalen.

Forud for finalen havde den 27-årige svømmer sikret sig en plads i finalen ved at svømme 25,25 i semifinalen. Her rakte tiden til en klar finaleplads som samlet nummer tre.
Eneste svømmer, som Jeanette Ottesen ikke kunne hamle op med i aftenens finale, var svenske Sarah Sjöström, der vinder guld i tiden 24,58.
Bronzemedaljen går til den italienske svømmer, Silvia Di Pietro, i tiden 25,26.


En smuk sølvmedalje om halsen på Jeanette Ottesen. Foto: Patrick Kraemer.

Med i finalen kom også, noget overraskende, 18-årige Emilie Beckmann. Svømmeren fra Tune IF/GTI/NTC slutter ellers på en samlet 10. plads i semifinalerne i den flotte personlige rekordtid 25,96. Imidlertid kommer der to afmeldinger forud for finalen og dermed får danskeren pludselig mulighed for at svømme sin chance i aftenens finale.
Her bliver det til en placering som nummer otte for Emilie Beckmann i tiden 26,15.
Om Emilies præstationer torsdag udtaler sportschef, Lars Green Bach:

- Da det pludselig går op for Emilie, at hun skal svømme finale senere i afsnittet må hun hurtigt ændre strategi og gøre sig mentalt klar til atter at hoppe i konkurrencebassinet. Det gør hun flot og svømmer sin chance, hvilket er rigtig fint. Forud for den præstation svømmer hun også en flot personlig rekordtid hjem i semifinalen. Det er rigtig godt klaret, særligt når man også skal tage med i betragtning, at der altså her er tale om international senior-debut for Emilie, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach.

For 21-årige Magnus Jakupsson stod den torsdag aften på semifinaler i 100 m rygsvømning. Også for Farum-svømmeren gælder det, at han her svømmer sin chance flot  ved at lægge hurtigt ud fra start. Imidlertid må den unge dansker hurtigt konstatere, at det ikke er muligt at følge de erfarne konkurrenter over hele distancen, hvorfor Magnus slutter som nummer 16 i tiden 51,93.

Se alle dagens resultater her.

I morgen, fredag, venter atter en spændende konkurrencedag i kortbanebassinet i Netanya. I indledende afsnit som begynder klokken 08.30 (dansk tid), kan vi se frem til at følge Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC) i indledende 200 m rygsvømning, Viktor B. Bromer (Aalborg Svømmeklub) i indledende 200 m individuel medley og damerne i 4 x 50 m fri holdkap.

For kontakt til holdet kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Lars er med holdet i Israel.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EMK ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Lars Green Bach.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Tags: EMK2015

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.