Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Dansk 4x50 fri-holdkap godt tilfredse med fjerdepladsen


04-12-2015 20:30:00:
Af: Anna Birkbak

På trods af en placering lige uden for medaljerækken er humøret højt i den danske lejr: De fire danske piger svømmer hver især stærke tider i holdkapfinalen.


Foto: Patrick Kraemer.

 

I aftenens finaleafsnit til EMK, det tredje ved mesterskaberne, var Danmark repræsenteret af fire hurtige piger i finalen på 4x50 fri. Holdet havde kvalificeret sig i fjerdehurtigste tid fra indledende heats i formiddag, og det lykkedes altså i aftenens finale at fastholde denne placering. Pigerne noteres for tiden 1.37.04, og deres rækkefølge og tider lyder:

 

1. Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, 24.01

2. Julie Kepp Jensen, JGI/A6, 24.29

3. Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC, 24.27

4. Sarah Bro, Gentofte Swim/NTC, 24.47

 

På trods af fjerdepladsen er sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, yderst tilfreds:

 

- Løbet gik meget bedre, end vi havde forventet og håbet på. Holdkappen i morges indfriede forhåbningerne om at komme i finalen, og så fastholder de placeringen. Alle tre af de unge piger svømmer en ny personlig rekord i aftenens holdkap, det er rigtig stærkt. Vi havde håbet på, at de måske kunne forbedre sig 1 sekund fra i morges til finalen, men det bliver næsten en forbedring med 1,5 sekunder, så der er stor tilfredshed i lejren, fortæller Lars Green Bach fra Netanya.

 

Sportschefen fremhæver derudover morgenens fremragende 200 rygsvømning fra Sarah Bro (Gentofte Swim/NTC) som en rigtig flot præstation. Sarah slutter lige uden for finalefeltet som nummer 9, men Gentofte-svømmeren noteres for en flot personlig rekord med næsten et sekund i tiden 2.06.75. Sarah forbedrer sin rangering ved stævnet med fire pladser, og hun er samtidig under kravtiden til næste års VM på kortbane. Dette glæder også Lars Green Bach:

 

- Svømmerne har leveret nogle rigtig gode præstationer i dag og i går. Sarah Bros rigtig flotte tid i 200 rygcrawl er under kravtiden til VM på kortbane næste år, og det samme var Emilie Beckmanns tid på 50 butterfly i går, så det er vi meget tilfredse med. Det er dejligt, at de to piger beviser, at de er med til at forme fremtiden i dansk svømning og viser os alle, at de kan være med på højeste niveau, fortæller sportschefen.

 

I morges havde Danmark desuden også det store Aalborg-talent Viktor Bromer med på 200 medley. Viktor svømmer en samlet 19. plads hjem i tiden 1.57.93, hvilket er et stykke fra hans personligt bedste. Lars Green Bach fremhæver dog, at Viktors butterfly i medley’en fungerede godt, hvilket er afgørende i forhold til hans primære løb, 200 butterfly, som svømmes på søndag.

 

Denne fredag aften i Netanya var derudover præget af verdensklasse. Det lykkedes nemlig for den unge italiener Gregorio Paltrinieri at slette en legendarisk verdensrekord på 1500 fri sat helt tilbage i 2001 af australske Grant Hackett. Paltrinieri, der blot er født i 1994, svømmer med tiden 14.08.06 over to sekunder under den tidligere rekord, der altså har stået i over 14 år. Denne præstation var især med til at sætte et helt særligt præg på aftenens finaleafsnit i Netanya.

 

Find alle dagens resultater på mesterskabernes officielle hjemmeside.

 

I morgen formiddag starter indledende heats som vanligt klokken 8.30 dansk tid, og vi kan glæde os til at se alle de danske piger i aktion:

 

Julie Kepp Jensen svømmer 50 rygsvømning, mens både Sarah Bro og Julie Aglund Lauridsen (Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC) begge er med i 200 fri. Derudover skal vi se Jeanette Ottesen og Emilie Beckmann i indledende 100 butterfly.

 

For kontakt til holdet kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Lars er med holdet i Israel.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EMK ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Lars Green Bach. 
Tags: EMK2015

 

Se de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.