Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Sikker finaleplads til Jeanette Ottesen


05-12-2015 20:00:00:
Af: Anna Birkbak

Sprinteren er videre som tredjehurtigst til morgendagens finale i 100 butterfly efter et fint semifinaleløb.


Lørdag aften ved EMK i Netanya, Israel, var Danmark repræsenteret af Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) og Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC) i hver deres semifinale på 100 butterfly. Her lykkedes det som forventet for Jeanette at kvalificere sig til morgendagens finale i tiden 56.61, der rakte til en samlet tredjeplads.

 

I samme løb var også Tune IF/GTI/NTC’s Emilie Beckmann, der i den grad har leveret nogle fine præstationer ved disse mesterskaber. Emilie svømmer sin chance og formår at presse sin tid yderligere fra formiddagens løb, så hun nå ned omkring sit personligt bedste. Emilie bliver samlet nummer 15 i tiden 58.36.

 

Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach fortæller fra Israel om de to løb:

 

- Jeanette er sikkert videre til finalen i morgen. Løbet sidder måske ikke helt i skabet, men det viser klart hendes høje niveau. I morgen aften satser vi på at få et helt optimalt løb, som er vigtigt for at være med helt fremme. At Emilie desuden svømmer op til sit allerbedste i semifinalen, er meget positivt. Det er et klart godkendt stævne for Emilie, der virkelig har vist med sine præstationer, at hun hører til på dette niveau. Jeg er meget tilfreds med det, hun har vist indtil nu, udtaler Lars Green Bach.

 

I formiddags havde Danmark desuden tre piger mere i vandet, hvoraf både Julie Kepp Jensen (JGI/A6) og Sarah Bro (Gentofte Swim/NTC) begge svømmer godkendte løb, der er tæt på deres bedste niveau. Julie Kepp Jensen opnåede en samlet 21. plads i tiden 27.97, mens Sarah Bro svømmer en 18. plads hjem i tiden 1.58.85. Derudover svømmer Julie Aglund Lauridsen (Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC) 200 fri i tiden 2.00.60, en tid der desværre er et stykke fra hendes personlige rekord, og som samlet placerer hende som nr. 25.

 

Se alle resultaterne fra mesterskaberne på hjemmesiden.

 

I morgen formiddag, hvor sidste indledende heats ved EMK går i gang 8.30 dansk tid, kan vi se frem til at følge en stor gruppe af de danske svømmere. Særligt gælder det de to herresvømmere, Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) og Magnus Jákupsson (Farum Svømmeklub), der begge har haft et par dage uden konkurrence. Viktor Bromer svømmer sit primære løb, 200 butterfly, hvor der forhåbentlig gemmer sig en medaljechance til Danmark, mens Magnus Jákupsson skal svømme 50 ryg.

 

Derudover skal vi også se Julie Kepp Jensen og Emilie Beckmann på 50 fri, mens Julie Aglund Lauridsen svømmer 400 fri indledende.

 

Sportschef Lars Green Bach og vi herhjemme kan altså se frem til en god dag, hvor der er mange svømmere i aktion, og forhåbentlig hele to danske medaljechancer, når sidste finaleafsnit skydes i gang i morgen aften kl. 16.30 dansk tid.

 

For kontakt til holdet kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Lars er med holdet i Israel.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EMK ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Lars Green Bach. 
Tags: EMK2015

 

Se de seneste nyheder

22-01-2018 20:36:13

Landstræner Dean Boles gør status efter weekendens Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen, hvor seks Great Danes deltog. 

 
22-01-2018 19:12:00

Den aarhusianske brystsvømmer, Tobias B. Bjerg, fik sit gennembrud som seniorsvømmer ved EM i Royal Arena.

 
22-01-2018 18:53:00

Esbjerg-svømmeren er af Esbjerg Kommune blevet kåret til Årets Bobler 2017. 

 
22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været.