Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Fire vikinger til Amsterdam Swim Cup


10-12-2015 18:00:00:
Af: Anna Birkbak

I denne weekend skyder The Vikings, herunder Sarah Bro, der giver os et par ord med på vejen, deres langbanesæson i gang med et højt profileret stævne i Amsterdam.


Mens fire danskere er i Indianapolis, USA, og over 30 er i Bergen til NM/NJM, så er en lille gruppe af Vikings taget til Amsterdam, hvor de i weekenden deltager i sæsonens første langbanestævne.

 

Amsterdam Swim Cup finder sted 11.-13. december, og det er det første hollandske kvalifikationsstævne til OL i Rio. Af den grund er stævnet velbesøgt af en lang række europæiske profiler, både fra Holland og ikke mindst Frankrig.

 

De fire danske vikinger, der skal repræsentere de rød-hvide farver, er:

 

  • Julie Aglund Laruidsen (Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC)
  • Sarah Bro (Gentofte Swim/NTC)
  • Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC)
  • Amalie Mikkelsen (Hovedstadens Svømmeklub)

 

SvømmeSport har her til aften fanget en veloplagt Sarah Bro på vej tilbage til hotellet efter en træningssession i langbanebassinet:

 

- Vi bor tæt på poolen, så det er super fedt, fortæller Sarah Bro. Det er en lækker hal, som er lidt større end vi er vant til. Og så er der bare rigtig højt niveau, mange af de europæiske profiler er her, mange franske svømmere især, så det er spændende!

 

Sarah Bro har haft et meget succesfuldt EM Kortbane, der sluttede i søndags, så hun har ikke haft tid til at hvile på laurbærrene. Men det virker heller ikke som om, der er brug for det:

 

- Jeg kom til EM med et håb om en finale, hvilket desværre ikke lykkede, da jeg fik en ærgerlig 9. plads i mit primære løb, 200 ryg. Men jeg satte nye PR i nærmest alle løb, og det afspejler egentlig bare den træning, jeg har lagt i det. Jeg er i super god form, så jeg glæder mig meget til at starte langbanesæsonen op nu her.

 

Over de næste tre dage skal Sarah sammen med de tre andre piger og NTC-træner Stefan Hansen derfor ud og se, hvor langt de er nået her kort før jul:

 

- Egentlig handler det bare om at komme ud og teste formen af, at se hvor er vi nu. Jeg har et klart mål om, at Olympic Hopefuls-kravtiden er inden for rækkevidde, og det ville være sindssygt fedt, hvis jeg tog de sidste hundrededele på 200 ryg. Så har jeg i den grad nået målet for sæsonen. Jeg svømmer 200 fri i morgen, 100 ryg lørdag, og 200 ryg søndag. Der er super god stemning hernede, der bliver grinet meget, og Stefan har jo sit dream team med, så det er bare skønt, slutter Sarah Bro af.

 

Udover Sarah Bro, Julie Aglund Lauridsen og Emilie Beckmann er også Frederik Siem Pedersen (Farum Svømmeklub), Sebastian Ovesen (Kvik Kastrup) og Julie Kepp Jensen (JGI/A6) med på Vikings-holdet. Frederik Siem har desværre måttet melde afbud pga. en skulderskade, mens Sebastian har eksamen i disse dage. Julie Kepp er til Nordiske Juniormesterskaber i Bergen.

 

Amalie Mikkelsen deltager i stævnet efter aftale med Stefan Hansen, men er ellers ikke en del af Vikings-truppen.

 

Du finder al information, inkl. resultater, på stævnets hjemmeside.

 

Du kan tjekke startlisten ud inden det går løs.

 

Find al information om The Vikings, inkl. sæsonkalender, på svoem.org.

 

Her ses Sarah Bro i rygstart ved EM Kortbane i Netanya, Israel. Foto: Patrick Kraemer.

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.