Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Flere nordiske mestre og to nye danske juniorrekorder


13-12-2015 21:28:23:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Tredje og sidste dag ved Nordiske Mesterskaber bød endnu engang på flot svømning og yderligere to danske juniorrekorder.


Som om det ikke var nok med de allerede vundne nye danske rekorder, blev der også lige svømmet to nye hjem her til aften ved Nordiske Mesterskaber. Begge skulle vise sig at være juniorrekorder.

 

Trine Kjøngerskov (Herning Svømmeklub) cutter yderligere af sin danske juniorrekord i 200 fly ved søndagens finale. En rekord, som hun satte så sent som til DM i Gladsaxe i slutningen af november, der lød på 2:13.20.

I dag kunne hun så forbedre sin rekord med næsten et sekund med en flot tid på 2:12.62, hvilket også gjorde hende til nordisk juniormester i disciplinen.

 

Den anden juniorrekord blev sat af de danske holdkap piger i 4x100 holdmedley. De formåede at svømme en suveræn tid på 4:04.62 og forbedrer dermed rekorden på 4:10.25 fra 2010 med næsten seks sekunder.

 

Den danske juniorholdkap for piger bestod af:

Julie Kepp Jensen (A6)

Josefine B. Pedersen (VAT Copenhagen-MK31)

Merete Toft Jensen (Holstebro Svømme Club)

Emily Gantriis (Helsinge Svømmeklub)

 

Tillykke til Trine Kjøngerskov og holdkap pigerne med rekorderne!

 

Svømmer i medaljer og mesterskabstitler

Som de to andre aftener hev danskerne endnu engang en del medaljer hjem. Hele 18 blev til det, heraf 9 nordiske mestre.

 

Talentansvarlige Thomas Stub er ganske tilfreds med aftenens danske præstationer.

 

- Der har været en lille smule træthedstegn, men ellers synes jeg, at det er gået lidt i tråd med de andre dage, udtaler han.

 

Han finder præstationerne ved denne weekends NM og NJM ganske tilfredsstillende, og han mener, at de danske svømmere i den grad har vist deres værd.

 

- Det er en gruppe, der har været godt kørende og forberedt, og så har de været motiverede og i godt humør, fortæller han og slutter:

 

- Alt er klappet så godt, som vi kunne håbe på, så det har været en rigtig fin oplevelse med rigtig mange gode præstationer.

 

Danmark viser sig fra sin bedste side

Udover rekorderne og medaljerne har der også været konkurrence nationerne imellem. Danmark vinder rent faktisk nationskonkurrencen forholdsvist overlegent hos juniorerne med Norge på andenpladsen og Sverige på tredjepladsen, hvor de hos seniorerne kommer på andenpladsen efter Norge.

 

Du kan se alle nationernes placering samt point her

 

Ud over nationskonkurrencen blev svømmerne også målt på bedste præstationer, hvor Danmark også tager en god del af dem. Blandt andre Josephine Holm (Svømmeklubben Kvik, Kastrup) og Tobias B. Bjerg (AGF) lægger sig i toppen hos juniorerne, mens Line Jørgensen Bruun (Aalborg Svømmeklub) og Nicholas Blanch (Aalborg Svømmeklub) gør det samme hos seniorerne.

 

Du kan også her finde en resultatliste, hvor navne, løb, tider og point vil fremgå.

 

Ydermere kan du finde alle dagens resultater her

 

NM og NJM svømmerne ses her efter søndagens finaler med medaljerne om halsen. Foto: Dansk Svømmeunion.

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.