Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Lyngby og Aalborg melder klar til DM-H


18-12-2015 17:00:00:
Af: Anna Birkbak

Elitetræner i Lyngby Svømmeklub, Rasmus Vilsgaard Kristensen, og forsvarende mester Eyleifur Jóhannesson fra Aalborg fortæller om god gejst til træning og en flok motiverede svømmere, der er klar til at forsvare klubfarverne.


I morgen skydes dette års DM for Hold i gang for de resterende to grupper: 1. division og Svømmeligaen.

 

I Kastrup tørner de otte bedste danske klubber sammen lørdag og søndag i, hvad der plejer at være et brag af en svømmefest – det gælder point til klubberne og holdet, og alle svømmere plejer at være topmotiverede. To af de deltagende klubber er hhv. de forsvarende mestre, Aalborg Svømmeklub, samt sidste års bronzevindere, Lyngby Svømmeklub.

 

At svømmerne er motiverede, fornemmer elitetræner i Lyngby, Rasmus Vilsgaard Kristensen, der ser frem til at se svømmerne kæmpe for klubben:

- DM-H er et stævne, som virkelig kan løfte et helt hold, fortæller han. Alle trækker i samme retning. Vi har heldigvis en rigtig positiv historie fra sidste år, hvor det lykkedes os at hive en tredjeplads hjem. Den præstation har løftet mange fra dengang, og det er klart en positiv fortælling, som vi kan bygge videre på i år!

 

Heroverfor står Aalborg, der sidste år løb med sejren, men som i år har haft en del udskiftning på holdet. Cheftræner Eyleifur ”Leifi” Jóhannessen forsikrer dog, at Aalborg kommer med det bedste, de har:

 

- DM for hold er altid sjovt at være med til. Nu er det halvandet år siden, vi vandt på hjemmebane i Aalborg. Siden april 2014 har der dog været mange ændringer på holdet, som deltog ved DMH. En tredjedel af holdet, der vandt i Aalborg, er stoppet med at svømme, og nye svømmere er kommet til, fortæller Leifi og fortsætter:

 

- Vi satser stadig på at blande os i kampen om medaljerne, og jeg er meget tilfreds med holdet, og forberedelsen har gået godt. Man ved dog ikke, hvad de andre klubber stiller op med. Uanset hvad, kommer vi for at gøre vores bedste!

 

Kortbanesæsonen lakker så småt mod enden, og DM-H er for mange sidste kraftanstrengelse inden en velfortjent juleferie. De sidste par måneder har været præget af både megen træning og mange stævner, inklusive både DM-K og Nordiske Mesterskaber for juniorer og seniorer i sidste weekend. Heldigvis kan et stævne som DM-H godt hive det allersidste frem i svømmerne, ifølge Rasmus Vilsgaard:

 

- Vi havde et godt DM-K og et rigtig fint nordiske, så den succes vi lige har haft og fortællingen fra et år siden, bygger vi videre på. Derfor har der været god gejst til træning, vi har haft nogle, som har svømmet om løbene og leveret mange gode ting. Folk vil gerne med på holdet! Svømmerne er klart motiverede, de er fuldt på, de ser meget frem til det her. Så jeg er sikker på, det bliver en sjov og spændende oplevelse.

 

Målet er selvfølgelig for begge hold at vinde medaljer endnu en gang, og Rasmus Vilsgaard forudser en tæt kamp om tredjepladsen mellem Lyngby, KVIK Kastrup og VAT CPH, mens Aalborg og Sigma endnu en gang skal kæmpe om guldet.

 

Vi ønsker Lyngby og Aalborg held og lykke i Kastrup denne weekend.

 

Find alle relevante informationer i Dansk Svømmeunions pressemeddelelse.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.