Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Meilutyte er ovenpå efter albue-operation


11-01-2016 15:30:00:
Af: Anna Birkbak

Den litauiske brystsvømmer kører nu på fuld træningsintensitet igen efter en periode med restitution for sin albue, som hun brækkede i et uheld i september.


Bedre sent end aldrig. Verdensrekordholderen og forsvarende olympisk mester på 100 brystsvømning, Ruta Meilutyte, er nu tilbage på fuld kraft i bassinet i Plymouth Leander.

 

I september måned brækkede litaueren sin albue i et cykelstyrt på vej til træning, og hun har siden været under kniven for at få udbedret skaden. Men det er først i denne uge, at Meilutyte har kunnet strække armen fuldt ud, efter en kirurg fjernede en metalplade indsat i albuen i december.

 

Med syv måneder tilbage inden den 19-årige svømmer skal forsvare sin titel i Rio er der altså pres på for, at både formen, detaljerne og ikke mindst det mentale mindset kan komme på plads. Ifølge en interessant SwimVortex-artikel omkring Meilutytes skuffende resultater ved VM i Kazan har hun brugt meget energi på at være frustreret over at konkurrere imod russiske Yuliya Efimova, der fik en unaturligt kort doping-dom af FINA.

 

Derudover vil OL 2016 være et ganske andet OL end tilbage i London 2012, hvor den blot 15-årige Meilutyte overraskede alt og alle og tog olympisk guld på 100 brystsvømning.

 

Læs mere i SwimVortex' artikel om Ruta Meilutytes påbegyndte træning frem mod OL.

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.