Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Pia Holmen: ”Sportsafdelingen er klar”


15-01-2016 18:30:00:
Af: Anna Birkbak

Der venter Dansk Svømmeunion et væld af opgaver i 2016: En ny Svømmeplan, flytning til Idrættens hus, planlægning af EM 2017 og årets højdepunkt: OL i Rio!


Kort efter nytår bragte SvømmeSport et interview med Sportschef Lars Green Bach omhandlende de mange sportslige højdepunkter i det år, der står foran os.

 

Men ligeså interessant er det også at høre om de lidt mere strategiske opgaver, der ligger hos Dansk Svømmeunion i 2016. Derfor har vi her i slutningen af årets anden uge taget fat i direktør Pia Holmen, der i den grad ser frem til de mange opgaver, der venter.

 

Læs med herunder:

 

Hvilke organisatoriske opgaver venter i 2016?

- Der ligger rigtig mange spændende opgaver og venter. Vi skal have en ny plan for elitesvømning klar frem til OL i Tokyo 2020, og vi skal have en god dialog med de øvrige discipliner (udspring, vandpolo, synkro og livredning) om den fremtidige organisering og ikke mindst udviklingen af disse discipliner.

 

- Vi har nemlig nogle spændende talenter i udspring, som vi skal have en plan for, hvad angår deres sportslige og personlige udvikling. Vi håber på OL-deltagelse for disse udspringere i Tokyo. Det vil være stort for unionen, hvis dette projekt lykkes.

 

- Vi skal også – på den korte bane – flytte unionskontoret fra Farum til Idrættens Hus i Brøndby. Vi skal flytte 1. april, og det skal gerne foregå på en måde, der giver mindst mulig gene for vores bestyrelse, frivillige og hele SvømmeDanmark. Det arbejder vi hårdt på at planlægge pt.

 

- Det er også året, hvor vi skal afprøve et nyt format for vores vigtigste demokratiske forum: Generalforsamling og områdemøder. Vi starter fredag i stedet for lørdag, og fredag vil der være indvielse af de nye lokaler i Idrættens Hus, mens vi lørdag vil afvikle både generalforsamling og områdemøder. Det betyder, at alle klubberne kan tage hjem om lørdagen og stadig have noget weekend tilbage. Vi håber meget på, at klubberne tager godt imod det nye format og møder talstærkt op. 

 

Hvad består Svømmeunionens arbejde i frem mod OL i Rio?

- Det bliver så hårdt. Den internationale konkurrence er mega hård – det er svært at forestille sig, hvor hård den er. Alle nationer stepper op i et meget højt gear. Og OL er jo det ultimative mål for os og Team Danmark. Vores opgave er at sikre optimale forberedelser for vores dygtige svømmere. Det er dem, der skal levere, så det er svømmerne, der skal i centrum. Sportsafdelingen bliver hårdt spændt for, men de er klar.

 

Hvordan kommer arbejdet med EM 2017 til at se ud?

- Her efter nytår er vi for alvor gået i gang. Der skal indgås aftaler om Arenaen, pools, hoteller og med Det Europæiske Svømmeforbund. Bevillinger fra stat, region og kommune skal sikres. Klubberne skal involveres, og vi skal have lagt en strategi for billetsalg. Det er en kæmpe mundfuld for os, og så håber jeg selvfølgelig, at hele SvømmeDanmark vil bakke op omkring eventen. Det bliver så stort, at jeg kan blive helt forpustet, men vi glæder os.

 

Tusind tak for de fede inputs til direktør Pia Holmen. Vi glæder os også meget til et begivenhedsrigt år!

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.