Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Euro Meet plejer at have højt niveau”


22-01-2016 13:31:42:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Christina Munkholm slutter sig til resten af Vikings og Great Danes holdet, når der fra den 29. – 31. januar bliver svømmet Euro Meet i Luxembourg. Hør her, lidt om hendes forventninger.


Vikings og Great Danes holdene skal fra i morgen svømme European Tour, hvor de først deltager ved stævnet Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen, hvorefter de tager på træningslejr i Luxembourg for så at slutte af med Euro Meet i Luxembourg.

Christina Munkholm (Køge Svømmeklub) er dog på nuværende tidspunkt på træningslejr med det norske landshold i Flagstaff i Arizona, USA og tilknytter sig dermed det danske landshold i Luxembourg den 27. januar.

Ved stævnet i Luxembourg skal Christina svømme 100, 200 og 400 fri samt 200 fly, og forventningerne hertil er klare.

 

- Mine forventninger er selvfølgelig at svømme hurtigt og helst indenfor 2-3% fra min personlige rekord, fortæller Christina. Euro Meet plejer at have højt niveau, så jeg skal ud og få en masse international erfaring og lære af de allerbedste i verden. Og så skal jeg selvfølgelig ud og have det sjovt og få svømmet en masse gode løb og forhåbentlig også finaler på langbane.

 

Christina har sammen med sin træner Stig Michaelsen fravalgt stævnet i Antwerpen i weekenden og den efterfølgende træningslejr sammen med resten af landsholdet og i stedet prioriteret træningslejren med det norske landshold.

 

- Det eneste minus ved ikke at have deltaget i det første stævne i Antwerpen er, at jeg ikke kan få rettet de små ting til inden det næste stævne i Luxembourg. Ellers har det ikke nogen betydning, udtaler hun. Min klubtræner Stig og jeg har valgt, hvad der er bedst for mig på længere sigt, og det var tre ugers højdetræningslejr med det norske landshold.

 

Netop finpudsningen af teknikken er vigtig i bassinet, og dette bliver derfor også fokus hos Christina ved Euro Meet.

 

- Mit fokus er at få svømmet nogle gode løb på langbane. Mit fokus ligger helt klart på detaljerne og det tekniske. Her er det selvfølgelig ærgerligt, at jeg ikke har det første stævne med, da jeg så i Luxembourg ville kunne få rettet detaljerne, såsom streamline og vendinger til.

 

Stævnet, der svømmes på langbane er en god forberedelse og med god mulighed for finpudsning inden Danish Open, der svømmes på langbane på Bellahøj Svømmestadion i april måned.

 

- Stævnet ligger fint i forhold til resten af sæsonen, og det er rigtig fint at få et stævne på nuværende tidspunkt, selvom jeg ligger i hård træning. Det er et vigtigt stævne i min forberedelse frem mod Danish Open, da jeg ikke har så mange chancer på langbane inden april.

 

Her på siden vil vi naturligvis følge de danske svømmere. Både ved stævnet i Antwerpen og Luxembourg.

 

Du kan finde meget mere information om både Flanders Speedo Swim Cup og Euro Meet via linksene, hvor du også kan finde programmer og resultater.

 

Christina Munkholm. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.