Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”European Tour overgik mine forventninger"


04-02-2016 13:37:18:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Emilie Beckmann var med, da Vikings og Great Danes var af sted på European Tour. En tur, hvor 97’eren viste stærk form tidligt på sæsonen.


Stævne-træningslejr-stævne. Sådan lød opskriften på den tur, som Vikings og Great Danes svømmerne færdiggjorde i weekenden.

Med Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen den 23. og 24. januar med efterfølgende træningslejr og til slut Euro Meet i Luxembourg fik svømmerne for alvor skudt langbanesæsonen i gang.

For Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC) gik det over al forventning, og hun nød i den grad touren, der bød på både træning og konkurrence.

 

- European Tour var et sjovt og anderledes koncept, som Dean (Boles red.) varmt anbefalede til os, fortæller Emilie. Jeg synes selv, at det fungerede godt med at starte med et stævne for at se, hvordan vores form var, for derefter at gribe fat i de små detaljer på træningslejren. Idéen var således, at vi teknisk burde være mere bevidste i forhold til de små detaljer.

 

- European Tour overgik mine forventninger på flere parametre, fortsætter Emilie. Jeg svømmede en del hurtigere i januar, end jeg havde forestillet mig, og derudover fik jeg et rigtig godt teknisk udbytte af træningslejren.

 

Emilies stærke præstationer bød blandt andet på en sølvmedalje i 4x100 fri og en bronzemedalje i 100 butterfly under stævnet i Antwerpen samt flotte finalepladser også ved Euro Meet i Luxembourg. Derudover viste hun også vild styrke tidligt på sæsonen, da hun ved Flanders Speedo Swim Cup gik under minuttet på 100 butterfly.

 

- Jeg var super overrasket over mit niveau i Antwerpen!, fortæller Emilie. Jeg havde på ingen måde regnet med at svømme under minuttet på 100 fly på den her tid af sæsonen, men det vidner bare om, at jeg er i rigtig god form, og at de ting vi gør i øjeblikket, fungerer for mig.

 

Om Euro Meet i Luxembourg udtaler Emilie ligeledes om sit eget niveau:

 

- I Luxembourg svømmede jeg lidt hurtigere i crawlløbene, men langsommere på 100 fly. På trods af den langsommere tid er jeg stadig glad for min A-finale i 100 fly og 4x100 fri mix som jeg svømmede sammen med Marcus Krøyer, Christian Rasmussen og Caroline Ericsen. Selvom tiderne måske ikke var ligeså optimale som tidligere på ugen, lykkedes jeg med en del tekniske ting, som vi havde arbejdet på, hvilket på den lange bane er lige så givende.

 

Emilie Beckmann finder helt bestemt idéen om to stævner og en træningslejr ganske givende, og hun mener selv, at det fokus, som har ligget på detaljen har givet hende en masse.

 

- Dette koncept var meget anderledes i forhold til, hvad jeg førhen har prøvet med landsholdet. Fokusset i træningen var i høj grad de små detaljer og generel bentræning, udtaler Emilie og fortæller videre om de forventninger, som hun havde inden turen:

 

- Jeg var forberedt på, at jeg skulle ned og have tæsk! Og jeg havde fuldt ud accepteret, at jeg ville svømme 1.02 på 100 fly, så jeg er stærkt tilfreds med det, jeg leverede under European Tour.

 

Generelt set, fungerede turen med landsholdet rigtig fint for Emilie, der kan være mere end tilfreds med sine flotte præstationer og tage en masse viden med sig hjem.

 

- Konceptet med at kombinere en træningslejr og to stævner havde det formål, at vi skulle lære af vores races. Ikke bare putte dem i glemmebogen, men gå hjem og analysere de positive og negative tendenser, vi har i vores svømning, hvilket jeg tror, vi alle fandt interessant og lærerigt, slutter Emilie af.

 

Mange tak til Emilie Beckmann!Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.