Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Stefan Hansen: Fra mit perspektiv har vi fået rigtig meget ud af træningslejren


16-02-2016 16:00:08:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

NTC-træner Stefan Hansen, der var med på Olympic Hopefuls’ træningslejr på Bermuda, giver her en evaluering af turen.


Olympic Hopefuls kom i sidste uge hjem fra en to uger lang træningslejr på Bermuda, hvor forberedelserne op til OL var i centrum.

Udover de otte svømmere, der var meget på turen, var NTC-træner Stefan Hansen blandt trænerteamet, og han ser positivt tilbage på turen.

 

- Træningslejren er gået rigtig godt, og vigtigst af alt har svømmerne trænet rigtig godt, hvilket altid er en forudsætning for en god træningslejr, fortæller Stefan Hansen. Vi er godt tilfredse med udbyttet af træningslejren.

 

- Derudover har vi haft mulighed for at arbejde med svømmerne på flere fronter med god hjælp fra Team Danmark og deres eksperter.

 

Der var nemlig under hele træningslejren flere med fra Team Danmark, der kunne hjælpe med svømmernes forberedelser. Blandt andre havde de fysisktræner Mads Brink med den første uge, der hjalp med at styre styrketræningen samt andre dryland aktiviteter. Derudover havde de også sportspsykolog Carsten Hvid med, der havde mulighed for at arbejde i dybden med forskellige psykologiske områder, herunder havde han mindfullness sessioner med flere af svømmerne.

Den sidste uge havde de fornøjelsen af at have sportsfysiolog Lars Johansen med, som hovedsageligt havde fokus på søvnmonitorering på træningslejren.

 

- Dette var netop fordi, vi trænede på de tider, som svømmekonkurrencerne bliver afholdt på i Rio, de sidste tre dage af træningslejren. Den data, som er kommet ud af dette, skal være med til at forberede svømmerne på bedst mulig måde til forholdene i Rio, fortæller Stefan Hansen herom.

 

- Som træningslejren skred frem, rykkede vi gradvist træningstiderne til at træne fra klokken 13-15 og igen klokken 22-24, fortæller Stefan videre om de anderledes tider.

 

Til sidst men ikke mindst, havde de også deres fysioterapeut Martin Baun med, som gennem træningslejren sørgede for, at svømmerne kunne levere bedst muligt til træning.

 

Et vigtigt forhold under træningslejren, som de også skulle tage hensyn til, var det anderledes klima, der ligner meget det, som man kan forvente at se i Rio. At valget af destination til træningslejren faldt på netop Bermuda, finder Stefan Hansen som en god ting.

 

- Vejret på Bermuda afspejler meget godt de vejrforhold, vi forventer at møde i Rio, siger han. Inden det danske hold rejser ind i den olympiske by, vil der være en træningslejr, hvor der vil blive trænet udendørs i lignende vejrforhold, hvilket nu er afprøvet, og svømmerne har dermed en god ide om, hvad der venter dem, og hvilke forholdsregler de skal tage sig med hensyn til beklædning mm.

 

Om NTC-træneren kunne se konkrete forbedringer hos svømmerne efter de to uger er svært at sige, men ikke desto mindre, er han glad og tilfreds med udbyttet af træningslejren.

 

- Fra mit perspektiv har vi fået rigtig meget ud af træningslejren, og vi er klædt godt på i forhold til den kommende tids udfordringer, slutter han af.

 

Tak til Stefan Hansen for den fine evaluering af træningslejren!Se de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.