Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Idéen om et Dansk Svømme Award er rigtig god”


21-03-2016 18:09:21:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I næste måned vil der for første gang nogensinde blive afholdt et Dansk Svømme Award. I den forbindelse har SvømmeSport fået fat i en tidligere elitesvømmer til en mening herom.


Den 19. april vil Danmarks svømmestjerner mødes og hyldes, når Dansk Svømme Award bliver afholdt i Cirkusbygningen i København.

Tidligere elitesvømmer Louise Ørnstedt har været med under dele af planlægningen frem mod showet og mener, at det er et godt initiativet og en god mulighed for at få hyldet vores danske svømmere.

 

- Idéen om et Dansk Svømme Award er rigtig god. Selvom svømmesportens stjerner skinner om kap med topatleter fra andre sportsgrene i Danmark, er de hidtil ikke blevet tilsvarende hyldet og hædret for deres præstationer. Det bliver der lavet om på nu med et Awardshow, og det synes jeg, er meget velfortjent for de aktive, fortæller Louise Ørnstedt og fortsætter:

 

- Et awardshow kan forhåbentligt være med til at få befolkningens og mediernes øjne op for, hvor mange medaljer og finalepladser de aktive egentligt hiver hjem til Danmark, og hvor usandsynligt meget træning, der ligger bag deres præstationer. Det er med til at sidestille svømmernes præstationer og indsats med sportsgrene som cykling, motorsport og fodbold, der også har deres egne awardshows. Sportsgrene, hvor sponsorindtægterne ligger i en noget anden liga end i dansk svømning, selvom træningsindsats, tidsinvestering og livsstil er mindst ligeså målrettet og krævende (hvis ikke mere) i svømmesporten. Det er kun godt, hvis der kan komme fokus på det.

 

Der har naturligvis været en del forberedelser frem mod det nye Awardshow, og her har den tidligere elitesvømmer også haft en finger med i spillet. I sidste måned blev der afholdt et Advisory Board omhandlende showet, hvor der kom en masse praktiske ting på plads.

 

- På mødet talte vi blandt andet om præmissen for at lave et awardshow for dansk svømning, fortæller Louise. Hvor skulle det foregå og hvornår? Hvornår er alle landsholdssvømmere hjemme fra udlandet, så de kan deltage? Hvor omfangsrigt skulle showet være, hvem skulle være med, og næsten vigtigt af alt, for at showet kan løbe af stablen; hvem forestillede vi os som udgangspunkt skulle købe billetterne til showet? De fleste havde tiltro til, at klubmiljøet rundt omkring i de danske svømmeklubber er så stærkt, at mange svømmere og forældre ønsker at bakke op om sporten og deres idoler.

 

- På grund af vores vidt forskellige baggrund og livssituation i advisory boardet, kom mange forskellige holdninger til udtryk, og det førte til en konstruktiv diskussion, hvor vi fik vendt forskellige aspekter og problemstillinger ved prisuddelingen, fortæller hun.

 

Louise Ørnstedt, der selv deltager ved Awardshowet den 19. april, glæder sig til at hylde alle svømmerne og opleve en festaften i svømningens tegn.

 

- Det er et rigtig godt initiativ, og selvfølgelig vil jeg gerne selv deltage og være med til at hylde de aktive på behørig vis, fortæller hun og afslutter:

 

- Jeg ser meget frem til aftenen. Jeg tror, at det bliver en festaften, hvor der er gjort noget ud af det. God mad, et godt show og glade svømmere, trænere, forældre og officials i festtøj, der for en aften kan få lov til at blive fejret og fejre hinanden på behørig vis. Jeg glæder mig også til at hilse på nogle af ”de gode gamle” fra min egen tid på svømmelandsholdet.

 

Mange tak til Louise Ørnstedt for interviewet!


Vi glæder os til at fejre alle vores danske svømmere ved Dansk Svømme Award og husk, at du også kan komme med til den store svømmefest! Du skal blot smutte ind forbi billetnet.dk, hvor billetsalget er i fuld gang.Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.