Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Programmet for sæsonens åbent vand-svømning er nu på plads


26-03-2016 17:08:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Vi går mod varmere tider, og det betyder som bekendt, at åbent vand-sæsonen kommer tættere på! Her kan du se aktiviteterne for dette års åbent vand-svømning.


Programmet for dette års åbent vand-aktiviteter er nu færdiggjort, og herunder kan du se, hvilke arrangementer, der løber af stablen i 2016 i det åbne vand, både hos seniorlandsholdet og talentudviklingsprojektet for juniorer.

 

Seniorenes landsholdsaktiviteter i åbent vand i sommeren 2016 ser ud som følgende:

  • Nordiske Mesterskaber Open Water 5 km og 10 km i Tartu, Estland den 16. -17. juli. (Udtagelse sker på baggrund af DM 5 km. Der udtages 3-5 seniorer (1997 og ældre)).
  • Silkeborg Open Water 5 km den 6. august (Mulighed for at træne svømning uden våddragt med henblik på LEN Cup. Deltagelse tilbydes til alle, der er potentielle til LEN Cup, hvilket afgøres på baggrund af NM OW)
  • DM Open Water 10 km den 13. august på Amager. (Alle der har deltaget i DM 5 km i juni tilbydes deltagelse)
  • LEN Cup 6 km den 27. august i København/Christiansborg Rundt. (Udtagelse sker på baggrund af NM OW og DM 10 km. Her udtagelse af 2-4 seniorer).
  • LEN CUP 10 km/5 km den 30. september/1. oktober på Malta. (Udtagelse sker på baggrund af LEN Cup i København. Udtagelsen af 1-4 seniorer eller ældste juniorer).   

 

For seniorerne bliver dette års kvalifikation til landsholdet grebet an på en lidt anden måde end sidste år i et forsøg på at skabe lidt mere konkurrence, men også fordi, det skal være muligt for alle at forsøge at kvalificere sig til disse landsholdsaktiviteter.

Kvalifikation til årets Nordiske Mesterskaber for seniorer sker, som nævnt, i år på baggrund af præstationer til DM 5 km den 18. juni i Aarhus. Her udtages der 3-5 seniorer afhængigt af niveauet på præstationerne til Nordiske Mesterskaber den 16. – 17. juli i Tartu, Estland.

 

Derudover vil der i år som noget nyt i forbindelse med Nordiske Mesterskaber blive udtaget 2-4 seniorer til LEN Cup 6 km i København den 27. august, som svømmes i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt.

 

På samme måde vil der på baggrund af præstationerne ved LEN Cup i København blive udtaget 1-4 seniorer til LEN Cup på Malta den 30. september/1. oktober.

 

 

Aktiviteter for juniorenes åbent vand talentudviklingsprojekt 2016

Som de tidligere år udtages en gruppe af juniorer til Nordiske Mesterskaber på baggrund af præstationer ved to udtagelsesarrangementer i juni måned. Der udtages 6-8 juniorsvømmere til Nordiske Mesterskaber den 16 – 17. juli i Tartu, Estland på baggrund af følgende aktiviteter:

 

Enten i Vest eller Øst:

(Vest): Herning Open Water i Herning fredag den 10. juni, 1900 meter

(Øst): Vikinge Svøm i Roskilde lørdag den 11. juni, 2500 meter

 

Samt Swim by the Sculpture / DM 5 km i Aarhus lørdag den 18. juni, 5000 meter.

 

På samme måde som hos seniorerne, er der i år også kommet et nyt tiltag hos juniorerne.

Der vil i år i forbindelse med Nordiske Mesterskaber blive udtaget et mindre antal juniorer (1-3 svømmere) til LEN Cup 6 km i København den 27. august, der svømmes i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt. Denne udtagelse sker på baggrund af præstationerne til Nordiske Mesterskaber og DM 5 km i Aarhus.

 

Til slut kan det nævnes, at de juniorer, der deltager i begge udtagelsesarrangementer, vil blive tilbudt deltagelse ved DM 10 km den 13. august på Amager.

 

For yderligere information vedrørende åbent vand-sæsonen kan du kontakte talentansvarlige Thomas Stub på ts@svoem.dk.Se de seneste nyheder

22-01-2018 20:36:13

Landstræner Dean Boles gør status efter weekendens Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen, hvor seks Great Danes deltog. 

 
22-01-2018 19:12:00

Den aarhusianske brystsvømmer, Tobias B. Bjerg, fik sit gennembrud som seniorsvømmer ved EM i Royal Arena.

 
22-01-2018 18:53:00

Esbjerg-svømmeren er af Esbjerg Kommune blevet kåret til Årets Bobler 2017. 

 
22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været.