Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Danish Open skal tage mig videre til EJM”


12-04-2016 17:00:00:
Af: Anna Birkbak

Tobias Bjerg har indstillet sigtekornet på de Europæiske Juniormesterskaber til juli. Spørgsmålet er næsten kun, om der ligger en kravtid til EM i London og venter.


Her tirsdag eftermiddag er Tobias Bjerg (AGF Svømning) og en håndfuld svømmere fra klubben på vej mod Sjælland og København, hvor Danish Open den 13.-17. april finder sted.

 

Og der er ikke tvivl om, hvad det gælder om for brystsvømmeren:

 

- Det er EJM, jeg sigter efter. Jeg ser Danish Open som noget, der skal tage mig videre til EJM. Jeg håber både at kvalificere mig på 50 og 100 bryst, men også 50 fri og 50 ryg, som jeg prøvede kræfter med til Vestdanske Langbanemesterskaber, hvor jeg svømmede nogle ret gode tider. Så det handler egentlig bare om at tage så mange som muligt, fortæller Tobias.

 

Den uge jyde, født i 1998, er allerede under A-kravet til EJM på 50 bryst, der lyder 28.70. Ved Euro Meet i januar svømmede han hurtige 28.51. Han er desuden også under B-kravet på 100 bryst (1.04.37) med tiden 1.03.71 sat ved Vestdanske Langbanemesterskaber i marts. Her lyder A-kravet 1.03.11.

 

Derudover lyder B-kravet på 50 fri 23.58 og på 50 ryg 26.82. Tobias Bjerg har svømmet hhv. 23.56 og 27.14 ved Vestdanske.

 

Foto: Jesper Nielsen.

 

Selvtilliden fejler altså ingenting, og med god grund – med nedtrapning og mere fart i kroppen kan Tobias Bjerg sagtens komme ned og svømme nogle hurtige tider de kommende fem dage:

 

- Lige nu kører det rigtig godt. Jeg har haft lidt sygdom, men her på det sidste har jeg været helt på toppen. Til træning har jeg været skarp, og jeg har svømmet nogle rigtig hurtige tider, afslører han.

 

Tobias Bjerg er rigtig spændt på dette års Danish Open, da rammerne har fået en opgradering, og fordi der bare er rigtig meget på spil:

 

- Det er jo det helt store event i år. Jeg er rigtig glad for, at de har lavet det over fem dage i stedet for fire. Det giver mere ro på og bedre tid til restitution. Desuden synes jeg det er fint, at man er begyndt at tage penge for tilskuere, det kan forhåbentlig trække lidt mere i folk og give sporten noget mere. Og så glæder jeg mig til god stemning i hallen og den 200 fri for herrer søndag aften, fortæller Tobias videre.

 

Da vi spørger lidt ind til, om der måske endda kan komme en EM-kravtid på tale, griner han:

 

- Hvis det hele spiller, og alt går som det skal, så håber jeg da, at jeg kan nappe den, det ville være rigtig fedt.

 

EM-kravet på 100 bryst lyder på 1.01.10. Tobias svømmede 1.02.21 sidste sommer til EJM, og han var nede og ramme 59.23 på kortbane ved DM for hold i december 2015. Så vi krydser fingre!

 

Du kan se alle kravtider - både til EJM og EM - på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

 

Tag i øvrigt et kig på Danish Open-programmet, så du kan følge med i, hvilke løb der svømmes hvilke dage.

 

Husk at DR livestreamer finaleafsnittene. Du kan følge dette link til siden. Læs desuden mere om billetsalg i Dansk Svømmeunions pressemeddelelse. 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.