Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Tredje gang er lykkes gang for Jessica Yu Mortensen


14-04-2016 20:30:00:
Af: Anna Birkbak

Lyngby-svømmeren skiftede 200 bryst ud med 50 butterfly og skal nu for første gang til Europæiske Juniormesterskaber.


Sidste år svømmede hun under kravtiden til både NJM og EJM i 200 brystsvømning.

 

Men fordi der var begrænsninger på antallet af kvalificerede, og der var en stribe piger, der var hurtigere, fik Jessica Yu Mortensen fra Lyngby Svømmeklub ikke en plads på de to mesterskabshold. Og det er, kan man godt forstå, ikke særlig sjovt:

 

- Jeg har selvfølgelig været glad for at være under kravtiden de andre gange, men det har været vildt ærgerligt, og jeg har været ked af ikke at komme med.

 

Men det skal hun nu! Her til aften svømmede den unge Lyngby-pige under kravtiden til EJM i en helt anden disciplin: 50 butterfly. Med tiden 28.13 er hun 5/100 under kravet, og som den fjerde pige ud af fire pladser sniger hun sig med på yderste mandat.

 

- Jeg er så glad for det lykkedes. Jeg kan slet ikke fatte det, det er virkelig vildt, jeg forstår det ikke rigtigt selv. Det har været en lang kamp, og nogle hårde år, hvor jeg virkelig har kæmpet, så jeg er så glad for, at det endelig er lykkedes.

 

Jessica fortæller, at hun næsten altid har været bryst- og flysvømmer, men med mest fokus på brystsvømningen:

 

- Det var været 200 bryst i lang tid. Men jeg kan godt have tendens til, når jeg kun har fokus på min 200 bryst, at blive nervøs for den. Så har det været rart at have et andet løb, som jeg også kunne have fokus på. Derfor har jeg haft ret meget fokus på min sprint-fly op til stævnet, og det virkede jo!

 

På søndag skal Jessica dog også svømme den berygtede 200 bryst, og hun krydser selvfølgelig fingre for, at hun kan tage en kravtid mere - og også komme med! Men nu er hendes EJM-billet i hus, og Lyngby-pigen ser allerede frem til mesterskaberne i Ungern til juli:

 

- Jeg glæder mig rigtig meget til at være sammen med en masse skønne mennesker, og jeg er sikker på det bliver rigtig fedt, slutter Jessica af.

 

Alle gode gange tre til Jessica Yu Mortensen! 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.