Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Danish Open var for mig en kæmpe succes”


22-04-2016 10:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Juniorsvømmeren Andreas Kaas Elmgreen svømmede sig ved Danish Open til en plads på EJM-holdet, hvor han håber på et par pladser i semifinalerne.


Andreas Kaas Elmgreen (Lyngby Svømmeklub) svømmede ved Danish Open under B-kravet til EJM i 50, 100 og 200 ryg. Og selvom han siden Nordiske Årgangsmesterskaber sidste år har haft et lille håb om snart at kvalificere sig til NJM-holdet, var det stadig et fantastisk mål for ham at opnå.

 

- Jeg er selvfølgelig glad! Sidste år da jeg svømmede NÅM, så jeg på de tidligere EJM-krav og indstillede mig på, at det ville være svært at komme med som 1. års junior. Jeg har selvfølgelig haft tiderne i hovedet under træning, men jeg var overhovedet ikke indstillet på, at det ville ske, så derfor er jeg overlykkelig over at være med på holdet, fortæller Andreas, der er med på EJM-holdet for første gang.

 

Andreas kvalificerede sig i de tre discipliner under Danish Open, hvor alt bare gik op i en højere enhed, og hvor træningen i den grad gav pote.

 

- Danish Open for mig var en kæmpe succes. Jeg er fuldt tilfreds med både tider og frekvenser. Selvfølgelig vil der altid være detaljer, som man kan rette op på, men alt i alt var stævnet en vellykket oplevelse, fortæller Lyngby-svømmeren og fortsætter:

 

- Jeg er overvældet over mine resultater. Jeg har primært trænet op til 200 ryg, så at jeg også tog kravet i både 50 og 100 ryg, kommer helt bag på mig. Det havde været mit mål gennem hele sæsonen at opnå de tider, så at kunne se min træning betale sig, er en kæmpe motivation til træningen op mod EJM. Jeg elsker også at ’race’ mod andre og lære af det, så at kunne få mulighed for at svømme mod Andreas Schiellerup og Magnus Jákupsson var en fornøjelse.

 

Nu gælder det så EJM, hvor Andreas har et håb om at kunne få en plads eller to i semifinalen, og ellers ser han det som et stævne, der gerne skulle give ham en masse god erfaring.

 

- EJM set fra min vinkel er et stævne, der vil gavne min erfaring, men samtidig håber jeg på at kunne komme i nogle semifinaler. Hvis alting spiller optimalt, så er en finale måske en mulighed, men jeg ved, at niveauet er rigtig højt, så jeg kommer primært til at gå efter tider frem for, hvad banen gør ved siden af mig.

 

- EJM bliver selvfølgelig den primære topning for min sæson. Jeg håber på at kunne være med til DM, specielt i holdkapperne, da jeg elsker at stille op, når holdet står stærkt.

 

Frem mod EJM kommer træningen naturligvis til at være rettet mod rygcrawl, hvor de sidste detaljer skal på plads, før det går løs.

 

- Nu skal formen holdes og forbedres. Jeg var fuldt nedtrappet til Danish Open, så mit fokus i træningen skal ligge på at få svømmet en masse meter. Jeg kommer primært til at træne mod rygcrawl, da det er det, jeg er udtaget i, men jeg vil samtidig træne til 200 medley, da jeg elsker at kunne variere min træning, og at jeg selv mener, at jeg er for ung til at specificere min svømning for meget, slutter Lyngby-svømmeren af.

 

Mange tak til Andreas Kaas Elmgreen for interviewet.

 

Du kan se hele det udtagede EJM-hold i Dansk Svømmeunions pressemeddelelse fra Danish Open. 

 

Her ses Andreas Kaas Elmgreen ved sidste års DM på kortbane i Gladsaxe. Foto: SvømmeSport.
Tags: EJM 2016

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.