Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


"Det er en stor ære at kunne sige, at man skal til EJM"


26-04-2016 21:00:00:
Af: Anna Birkbak

Hovedstadens Giano Grillo har sat nogle ord på, hvorfor det er så fedt at skulle til Europæiske Mesterskaber for juniorer til juli.


Den 20.-25. april har EM junior-holdet været på en kort trænings- og rystesammentur til Barcelona.

 

De 25 svømmere, der blev udtaget til mesterskaberne ovenpå Danish Open forrige weekend, har brugt tiden på at lære hinanden bedre at kende og på at få tilrettelagt de næste to måneder, inden det går løs den 6.-10. juli i den ungarske by, ingen kan udtale: Hódmez?vásárhely.

 

Hovedstadens Svømmeklubs Giano Grillo er med ved EM junior for første gang. Han svømmede under B-kravet til Danish Open på 200 fri. SvømmeSport har derfor fået fat på Giano for at høre lidt om den tur, han netop har været på, og hvordan det føles at skulle til de Europæiske Mesterskaber for juniorer:

 

- Turen handlede mest om at lære hinanden at kende. Vi trænede om morgenen, men brugte ellers dagen på at slappe af, lave holdaktiviteter, have quiz, se film, eller at tage ud og se Barcelona. Så vi har hygget rigtig meget, snakket, og lært nogle nye at kende. Mange kender jeg fra Nordiske, især fyrene, som jeg nærmest altid har været til stævner sammen med.

 

Giano Grillo ved DM Kort i Gladsaxe 2015

 

Crawlsvømmeren fra Hovedstadens havde dog også nogle mere seriøse overvejelser med talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, og sin egen tilknyttede træner frem til EM junior, Per Holmquist fra VAT CPH. De tre har blandt andet talt målsætninger, drømme og motivation:

 

- Jeg satte det som mål for to år siden, at jeg ville med. Det var helt klart muligt som andenårs junior. Jeg har været med ved Nordiske, både som årgangs- og juniorsvømmer, men jeg har helt klart haft nogle drømme om at komme med til EM junior, og det talte jeg med Thomas og Per om. Jeg kender Per ret godt, så det er fint, det er ham der skal være min træner i det her forløb - give mig sparring og feedback, evaluere mine løb osv. Så vi tre satte os ned og snakkede om min svømning, hvorfor jeg vil det her, hvorfor jeg er her, hvad min historie er, hvilke forventninger jeg har til EM junior, hvad planen er osv.

 

Giano Grillo har tænkt en hel del over mesterskaberne, som han grundlæggende føler sig rigtig stolt over at skulle deltage i:

 

- Jeg vil gerne med til EM junior, fordi det er det højeste, man kan opnå inden for juniorsvømning i Danmark. Det er det ypperste man kan opnå. Jeg har altid set op til folk, som har været med, så det er en stor ære at kunne sige, man har været med. Jeg har altid gerne villet med, og derfor bliver det simpelthen så fedt.

 

Den 26.-29. maj skal EM junior-holdet til et forberedelsesstævne i Wien, hvor de skal teste formen og mærke langbanen og det internationale niveau, inden mesterskaberne løber af stablen fem uger senere. Giano Grillo fremhæver, at det er et optimalt stævne for truppen, der forhåbentlig når nogle finaler og måske endda kan se kommende modstandere an:

 

- Det bliver fedt at komme til Wien, der nærmest er det eneste langbanestævne vi får, inden EM junior. Jeg synes det er vigtigt at komme ud og prøve de internationale stævner, jeg har f.eks. været med Hovedstadens i Bergen, og jeg har deltaget ved Sette Colli-stævnerne. Det giver noget at mærke atmosfæren og se niveauet.

 

Tak til Giano Grillo, som vi ønsker held og lykke ved EM junior!

 

Besøg mesterskabets officielle hjemmeside.
Tags: EJM 2016

Se de seneste nyheder

22-01-2018 20:36:13

Landstræner Dean Boles gør status efter weekendens Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen, hvor seks Great Danes deltog. 

 
22-01-2018 19:12:00

Den aarhusianske brystsvømmer, Tobias B. Bjerg, fik sit gennembrud som seniorsvømmer ved EM i Royal Arena.

 
22-01-2018 18:53:00

Esbjerg-svømmeren er af Esbjerg Kommune blevet kåret til Årets Bobler 2017. 

 
22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været.