Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Jeg går efter en finale til EJM”


28-04-2016 09:00:00:
Af: Anna Birkbak

Simon Vingolf Larsen har også været med EM junior-holdet i Barcelona, og han har tydeligvis et mål til juli.


Esbjerg-svømmeren Simon Vingolf Larsen tog B-kravet til EM junior på 100 fri ved Danish Open, og var blot 5/100 fra på den halve distance.

 

Kvalifikationen til mesterskaberne, der i år finder sted i Ungarn, er Simons første, og det har selvfølgelig været fedt for sidsteårs-junioren:

 

- Det var klart målet med Danish Open, fortæller Simon. Op til stævnet havde jeg svømmet gode tider, så jeg var mere og mere sikker på at tage kravet. Men da vi så kom i gang, kunne jeg godt mærke, at der var en del nerver på. Så jeg er mega tilfreds og glad for at komme med, jeg har nået min målsætning. Jeg tror helt sikkert det bliver en god oplevelse.

 

 

Simon Vingolf Larsen har, ligesom Giano Grillo (Hovedstadens) som vi talte med forleden, også været med EM junior-holdet på en femdagestur i Barcelona. Her fik crawlsvømmeren mulighed for at møde alle de andre på det 25 mand store hold:

 

- Det har været en hyggelig tur, en god social tur. Der var mest fokus på at lære hinanden at kende, og så havde vi lidt træning derudover. Vi tog rundt i byen og gjorde, hvad vi havde lyst til. Det var fedt at være mange af sted, og der var jo en masse nye ansigter, som jeg ikke havde snakket med før. Det er fedt at mærke, at de andre også har de samme ambitioner og lægger lige så meget arbejde i det, som man selv gør.

 

Ligesom Giano Grillo har også Simon Vingolf Larsen fået tilknyttet VAT CPH-træner Per Holmquist i perioden op til EM junior. I samtalen med ham og talentansvarlig Thomas Stub planlagde de Simons løb og målsætninger. Og det var der ikke tvivl om:

 

- Vi talte om, hvad jeg ville opnå til EJM – og jeg vil gå efter en finale på 100 fri. Så må jeg se, hvad de andre løb bliver til. Per skal træne mig, og jeg snakker med ham om løbene og hvordan jeg plejer at gøre tingene. Jeg kan ret godt lide at prøve at bliver trænet af andre trænere, det giver jo nye input og fif til min svømning. Så det fik jeg en del ud af.

 

Nu venter altså to måneders hårdt arbejde, inden det går løs i byen Hódmez?vásárhely i Ungarn den 6. til 10. juli. Udover 100 fri er Simon tilmeldt 50 fri, samt 50 og 100 ryg. I mellemtiden får EM junior-holdet mulighed for at deltage i et stævne i Wien, hvor også Simon Vingolf Larsen skal med:

 

- Vi skal til Wien for lige at se, hvad man kan. Vi skal prøve at teste nogle ting af, se hvad vi skal arbejde videre med op til EM. Så det bliver også fedt, slutter Simon af.

 

SvømmeSport ønsker Simon Vingolf Larsen og resten af EM junior-holdet held og lykke!

 

Besøg mesterskabernes officielle hjemmeside.
Tags: EJM 2016

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.