Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


EKM fredag: Danske svømmere i front


23-11-2012:
Af: Nora Thomsen

Mon ikke det også bliver til medaljer fredag aften?


Kilde: svoem.org

I fredagens indledende afsnit af EM i Chartres er det, ligesom på førstedagen, blevet til flere gode præstationer i kortbanebassinet for de danske svømmere.

I indledende 200 m brystsvømning bliver Rikke Møller Pedersen (Frem Odense/NTC) samlet hurtigste svømmer i tiden 2.20,05. Med mere end to sekunder ned til nummer to må Rikke siges at være stærk medaljefavorit når finalen finder sted senere fredag.


Rikke varmer op til 200 bryst indledende.
Foto: Patrick Kraemer.

Jeanette Ottesen bliver samlet to’er i indledende 50 m butterfly i tiden 25,95. Dermed er Kvik Kastrup/NTC-svømmeren sikkert videre til aftenens semifinale på denne distance.

I herrernes indledende 400 m individuel medley bliver Chris Christensen (Holstebro Svømme Club) noteret for tiden 4.08,65, hvilket resulterer i en samlet sjetteplads, mens Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) slutter på en samlet ottendeplads i tiden 4.09,89. Begge svømmere er dermed videre til finalen på denne distance senere fredag.
Viktor sætter her en stor personlig rekord med mere end seks sekunder og er nu blot et halvt sekund fra VKM-kravtiden (kravtiden lyder: 4.09,32 ).

I damernes 100 m individuel medley slutter Katrine Holm Sørensen på en samlet 11. plads i tiden 1.01,66. Dermed kan vi glæde os til at følge svømmeren fra Esbjerg Svømmeklub/NTC når semifinalen afvikles senere fredag.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Fredagens finaleafsnit begynder klokken 16.30. Her kan vi opsamlende glæde os til dansk deltagelse i følgende løb:
800 m fri, damer: Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/Nice. Finale.
400 m individuel medley, herrer: Chris Christensen, Holstebro Svømme Club, og Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub. Finale.
200 m brystsvømning, damer: Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC. Finale.
100 m fri, damer: Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC, og Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/Nice. Finale.
50 m butterfly, damer: Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC. Semifinale.
100 m individuel medley, damer: Katrine Holm Sørensen, Esbjerg Svømmeklub/NTC. Semifinale.

For yderligere information og kontakt til holdet kan sportschef Mikkel von Seelen kontaktes på mobil: 2920 6160. Mikkel er med holdet i Frankrig.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Mikkel von Seelen.


Se de seneste nyheder

21-11-2017 15:50:00

Ved DM i Greve blev det danske NM-hold udtaget, bestående af otte seniorsvømmere, der skal ud og forsvare de røde og hvide farver i Island. Læs mere her.

 
21-11-2017

Dansk Svømmeunions landstræner Dean Boles har valgt at supplere holdet med yderligere en svømmer og en træner.

 
20-11-2017 21:10:00

Efter at have vundet de fleste af årets World Cups var det ikke overraskende Sarah Sjöström og Chad Le Clos, som vandt årets World Cup samlet for henholdsvis kvinder og mænd.

 
20-11-2017 16:35:00

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.

 
19-11-2017 12:10:00

Der var dansk deltagelse i kvindernes finale i 50 meter bryst og 50 meter butterfly, da årets sidste finaleafsnit blev svømmet i World Cuppen.