Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Jeg er glad for at få muligheden endnu en gang”


30-04-2016 10:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Farums Niklas Hedegaard blev efter Danish Open udtaget til Great Danes, og han ser frem til endnu en gang at være en del af holdet.


Der er nu i alt ti svømmere på Great Danes efter Danish Open, hvor seks nye svømmere blev tilføjet. 90'eren Niklas Hedegaard (Farum Svømmeklub) var en af de seks svømmere, og han ser i den grad frem til at være med på holdet – nu for anden gang.

 

- Det er jo anden gang, jeg bliver optaget på Great Danes, så jeg er selvfølgelig meget spændt på at møde de nye ansigter, og jeg håber, at vi får en sjov og spændende tur til Bergen i maj. Sidste gang fik jeg mange inputs med hjem fra diverse aktiviteter, så det håber jeg at få igen, fortæller Niklas og fortsætter:

 

- Jeg vidste slet ikke, at en udtagelse var en mulighed med min alder. Det kom som en glædelig nyhed. Sidst jeg var en del af truppen, var det utrolig lærerigt, så jeg er glad for at få muligheden endnu en gang. Det er aldrig for sent at indsamle erfaring og viden - jeg er jo kun 25.

 

Den glædelige nyhed om pladsen på Great Danes kom ovenpå et skuffende Danish Open for Niklas, der ellers havde arbejdet hårdt op imod stævnet, hvilket for mange var et af sæsonens højdepunkter.

 

- Jeg var ret skuffet oven på Danish Open. Jeg opnåede slet ikke det, jeg havde forventet i mine primære løb, fortæller han. Jeg har arbejdet utrolig hårdt i et forsøg på at omsætte mine kortbanetider til langbane, men det minder stadig om en helt anden disciplin - ja, næsten en helt anden sport.

 

Men trods den store skuffelse, er Niklas heldigvis allerede på vej mod nye mål.

 

- Selvom Danish Open har været et erklæret mål for mig de sidste 2,5 år - og jeg var langt fra målsætningen - så har jeg allerede vendt næsen fremad mod nye mål. Jeg brugte en-to dage på at være skuffet, og så er det videre.

 

- Jeg startede min kortbane sæson i mandags. Der er 26 uger til slutningen af oktober hvor en kvalifikation til VKM senest skal falde. Jeg kommer stadig til at svømme et par langbane stævner inden sommer, ligesom jeg også skal deltage til DM, men fokus er et andet sted, fortæller Niklas videre.

 

I den kommende måned deltager Great Danes ved Bergen Swim Festival, hvilket er et stævne, Niklas ser meget frem til.

 

- Jeg har været til Bergen Swim Festival de seneste to år, og jeg er ret vild med stævnet. Derfor er det fedt at have en undskyldning for at vende tilbage igen i år. Derudover håber jeg, at udtagelsen giver mulighed for at benytte sig af Team Danmarks eksperter såsom fysioterapeuter og massører. Skulle der ske noget frem mod næste topning, er det rart at have den mulighed for yderst kompetent hjælp, udtaler Farum-svømmeren og fortsætter om stævnet:

 

- Jeg håber, at det bliver en sjov tur med alle de andre drenge i truppen. Personligt har jeg planlagt en lidt lettere træningsuge i ugen op til stævnet for at være i stand til at fyre nogle gode tider af. Målet er at være nogenlunde frisk bag skamlen, så jeg har de bedste forudsætninger for at præstere. Det er altid svært at præstere på højt niveau, eller vide hvad man skal forvente på forhånd, når armene er tunge, og man ligger midt i den hårde træning. Sidste år havde jeg et glimrende stævne i Bergen, og det kunne være lækkert at gentage succesen!

 

Tak til Niklas Hedegaard for interviewet!

Du kan se hele det udtaget Great Danes hold her.

 

Niklas Hedegaard i poolen. Foto: Privat.  

Se de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.