Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Team Danmark: OL-forberedelser i højeste gear!


06-05-2016 14:00:00:
Af: Anna Birkbak

Med under 100 dage til OL i Rio gør Team Danmark status på, hvordan man kan optimere de danske atleters præstationer til det yderste. Også dem, der endnu mangler en kvalifikation.


Følgende nyhedsbrev blev sendt ud af Team Danmark her til morgen:

 

19 atleter er på nuværende tidspunkt officielt udtaget til OL i Rio, der er sikret 83 nationspladser, som der endnu ikke er sat navn på, og en række atleter kæmper i de kommende uger og måneder for at sikre sig kvalifikation. Team Danmark arbejder tæt sammen med forbund og atleter for at sikre, at atleterne er top-tunede til opgaven både fysisk og mentalt, og hvad angår kost, udstyr med mere.

 

Siden 1. januar 2016 har Team Danmarks eksperter brugt mere end 1000 timer ”face to face” med de 19 atleter, som på nuværende tidspunkt er officielt udtaget til OL. Men det arbejde, der foregår rundt om atleterne, og som handler om at top-tune de miljøer, de træner i til daglig, er mindst lige så vigtigt, lyder det fra Team Danmark-direktør Lone Hansen. 

”Det lyder jo godt med 1000 timer, men tallet siger ikke så meget om den sparring, vi har med sportschefer, trænere og andre i forbundene. Det er vigtigt, at vi – ikke mindst her op til OL – sikrer, at atleterne har så god og fleksibel adgang som muligt til den relevante hjælp og støtte. Men det er en lige så vigtig del af Team Danmarks eksperters arbejde at udvikle de miljøer, der er omkring atleterne,” siger Lone Hansen.

Jena Mai Hansen, der sammen med Katja Salskov-Iversen er nybagt europamester i 49erFX, har det seneste år haft mere end 200 rejsedage med sporten. Hun siger, at eksperthjælpen er afgørende for, at hun kan holde til den travle hverdag som eliteatlet. 
 

"Det er afgørende, at vi får den hjælp og støtte af Team Danmarks eksperter. Det er vigtigt, at vi kan komme og blive "tjekket igennem", når vi som nu lige har et par dage hjemme. Og det er måske endnu vigtigere, at vi også kan have f.eks. fysioterapeut og sportspsykolog med ude og hjælpe os under træningslejre og konkurrencer," siger Jena Mai Hansen. Se video fra Jena og Katjas fysiske træning her.


”OL er ikke hvert fjerde år. OL er hver eneste dag,” skrev bryderen Mark O. Madsen på sin Facebook-side, da der sidste onsdag var præcis 100 dage til OL i Rio. Team Danmark samarbejder med atleter og forbund om at skabe optimale rammer for atleterne – Ikke kun hvert fjerde år, men hver eneste dag.

 

Team Danmarks eksperter arbejder inden for områderne fysisk træning, sportsernæring, sportsmedicin, præstationsanalyse, sportspsykologi, test og karriere og uddannelse Du kan læse mere om, hvordan Team Danmarks eksperter arbejder her, og på Team Danmarks Facebook-side kan du lige nu se video fra kajak-roeren Orion Pilos test og træning frem mod forårets OL-kvalifikation.

 

Kalenderen for de kommende OL-kvalifikationer, herunder EM i svømning, ser sådan ud:

 

6.-8. maj: OL-kvalifikationsturnering i brydning.
6.-22. maj: A-VM i ishockey (herrer).
10. maj: OL-kvalifikation i bordtennis på baggrund af den olympiske rangliste.
13.-29. maj: VM i badminton (hold).
14. maj: EM i sportsdans (standard).
16. maj: OL-kvalifikation i triatlon på baggrund af den olympiske rangliste.
16.-22. maj: EM i svømning (OL-kvaifikation).
18.-19. maj: Europæisk OL-kvalifikationsturnering i kajak.
21.-28. maj: EM i orientering.
22.-25. maj: Europæisk OL-kvalifikationsturnering i roning.
23.-29. maj: EM i bueskydning (europæisk OL-kvalifikation).
25. maj: OL-kvalifikation i cykling (MTB) på baggrund af den olympiske rangliste.
25.-29. maj: VM i BMX (OL-kvalifikation).
28. maj: EM i sportsdans (latin)

 

Læs mere på Team Danmarks og Danmarks Idrætsforbunds fælles OL-hjemmeside.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.