Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Svømmere udtaget til de Paralympiske Lege i Rio


10-05-2016 14:30:47:
Af: SvømmeSport

Amalie Vinther (Thisted) og Niels Korfitz Mortensen (Randers) skal repræsentere Danmark ved PL, der afvikles i Rio fra 7. - 18. september. Udtagelsen kommer lige kølvandet på EM, hvor begge atleter svømmede sig til tre medaljer.


På baggrund af et historisk flot EM har Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) udtaget svømmerne Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen til PL i Rio. Dermed er der sat navn på Danmarks tre kvotepladser i svømning, hvor Jonas Larsen blev udtaget i marts. Netop de tre atleter stod tilsammen bag alle otte danske medaljer ved sidste uges EM i parasvømning, og derfor er udtagelsen ifølge DHIF’s elitechef Michael Møllgaard Nielsen ’naturlig’.

 

- Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen fik ved EM demonstreret, at de sammen med Jonas Larsen er Danmarks stærkeste kort i jagten på topplaceringer i Rio. Dansk svømning har stolte traditioner ved PL, og jeg tror, at denne stærke trekløver bliver spændende at følge, siger Michael Møllgaard Nielsen.

 

Finalepladser i sigte

Glæden over at være udtaget er stor hos de to svømmere, der begge fik paralympisk debut i London for fire år siden.

 

- Det betyder alt for mig. Det er det største, og jeg glæder mig som en gal. EM er kun lige slut, men træningen er allerede i fuld gang frem mod PL, hvor min helt store drøm er at kæmpe med om medaljerne i 400 m fri, siger Amalie Vinther, der 2. maj blev europamester i disciplinen.

 

Niels Korfitz Mortensen opnåede sit bedste EM-resultat på 200 m medley, hvor det blev til sølv, og han forventer også at være med i finaleheatet i Rio.

 

- Jeg er super glad for at blive udtaget. Det er fire års hårdt arbejde, der er lykkedes. Nu kan jeg fokusere på mit helt store mål om en top fem placering på 200 m medley, siger han.

 

I London 2012 svømmede Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen sig videre til en enkelt finale hver, og landstræner Bjarne Kragh forventer, at det resultat bliver forbedret til september.

 

- De har helt sikkert potentialet til at svømme sig i flere finaler ved PL, og særligt Niels har forbedret sig rigtig meget. Det bliver svært for dem at vinde medaljer i Rio, men svømmerne vil komme bedste muligt forberedt og svømme deres chance, siger Bjarne Kragh.

 

De danske PL-svømmere rejser til Rio den 31. august og skal i ilden første gang den 8. september.

 

Fakta om Niels Korfitz Mortensen

Alder: 20 år

Handicap: Mangler højre underarm og tre fingre på venstre hånd

Klub: AGF Svømning

Medicinsk klasse: S8

 

Fakta om Amalie Vinther

Alder: 20 år

Handicap: Cerebral parese (CP), højre side

Klub: Thisted Svømmeklub

Medicinsk klasse: S8

 

Danmark til PL

Dansk Handicap Idræts-Forbund forventer at udtage i alt 15-20 atleter til de Paralympiske Lege i Rio, der afvikles fra 7. til 18. september. Med dagens udtagelse er der sat navn på de første otte.

 

Forberedelserne kan følges via Facebook (Danmark til PL) og Instagram (@danmarktilpl). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. kan se atleternes egne opslag.

 

Kontaktinformation:

Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i DHIF

tlf. 2082 0269

 

Bjarne Kragh, landstræner i parasvømning

tlf. 3172 4807

 

 

Niels og Amalie ved EM 2016. Foto: DHIF.

 

 

Amalie Vinther.

 

 

Niels Korfitz Mortensen.

 

 

Amalie Vinther i aktion. Foto: Lars Møller.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.