Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


SvømmeSport dækker EM i Udspring


10-05-2016 19:05:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz og Victor Valore

SvømmeSport begynder nu dækningen af de to danske udspringstalenter Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen, som krydser grænsen til at starte deres seniorkarriere ved deltagelse til EM i London.


Udspring i Danmark gennemlever i disse år en genfødsel med unge talenter, som kan gøre sig på internationalt plan, såvel som masser af nye klubber, der tager sporten til sig og udbyder hold over hele landet. 

På de seneste fire år er sporten gået fra godt 500 til nu over 1100 aktive udspringere på nationalt niveau.

 

De to udspringere Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen er kronen på dette værk både individuelt og som par, og disse to drenge vil SvømmeSport nu begynde at følge på deres vej mod toppen.

Andreas vandt Verdens Junionmesterskaber i Penza 2014 for B-drenge 1 meter efterfulgt af en flot andenplads i den olympiske disciplin på 3 meter. Begge drenge deltog efterfølgende ved de første European Games i 2015, som vi dækkede her på SvømmeSport.

 

Med en forsigtig start på senior-karrieren har de sammen taget hul på diciplinen synchro herre platform, hvor de udover flotte resultater ved de Nordiske Mesterskaber imponerede under FINA Grand Prix i Madrid i januar, hvor de hjembragte en sølvmedalje til Danmark.

På denne baggrund har landstræner Claus Friislund udtaget dem til at deltage ved EM i London på det ikoniske London Aquatics Center.

 

Ny struktur for dansk elite udspring

Dansk udspring og dermed landets dygtigste udspringere har igennem en længere årrække været drevet alene af frivillige trænere og ledere som efter bedste evne har forsøgt at udvikle sporten såvel som de internationale resultater.

I lyset af de flotte resultater som Andreas og Martin har opnået, samt i anerkendelse af det store skridt det er at udskifte en juniorkarriere med en senior, blev det besluttet, at Dansk Svømmeunion fra årsskiftet vil investere professionelle kræfter i at løfte dansk udspring tilbage på den internationale tribune.

 

Siden årsskiftet har Dansk Svømmeunion således stået for planlægningsarbejdet omkring landets bedste udspringere i organisationens administration, og EM i London bliver således det første stævne som er arrangeret fuldt under den nye struktur, og hvor vi kan følge Andreas og Martin.

 

Sektionsleder for udspring, Victor Valore, udtaler sig her om forventningerne:

 

- Jeg forventer mig meget af det rygstød, som den professionelle organisation kan give vores sportslige kompetencer. 

 

Udspring på vej tilbage

Dansk udspring var sidst repræsenteret ved EM i Athen 1991 med Charlotte Carstensen fra AGF.

Martin Bang Christensen hører ligeledes hjemme i AGF Udspring og kan således knytte den historiske linje over 25 års EM-fravær sammen med synchro-makkeren Andreas Sargent Larsen, som er hjemmehørende i Lyngby Udsprings Klub af 2002.

 

Korrektion: SvømmeSport er blevet gjort opmærksom på, at Joen Bernhagen deltog ved EM i Helsinki i 2000 på herrer 1 m.

 

De imponerende resultater fra de to makkere er ikke mindre bemærkelsesværdige set i lyset af, at vi i Danmark ikke har en udspringsfacilitet med synchro 10 m platform. Derfor foregår al træning op til EM på udenlandske anlæg.

 

Udspring har i en lang årrække været igennem en trist periode, siden Claus Thomsen fra Hermes deltog ved OL i Moskva i 1980, men nu er sporten heldigvis ved at komme tilbage igen.
Og dette er noget, som landstræner Claus Friislund er yderst tilfreds med:

 

- Med den nye struktur og med deltagelsen ved EM som startskud, så tør vi nu igen kigge i OL-kalenderen, og vi har vores øjne sat på 2020 i Tokyo, udtaler han.

 

Følg med

SvømmeSport ser derfor meget frem til at skulle følge de to udspringsdrenge Andreas og Martin i den kommende tid og specielt under EM, hvor udspring allerede nu er i gang. I de kommende dage vil vi derfor fortælle mere om de to drenge, og deres konkurrencer i London vil tilmed blive sendt live på Eurosport torsdag den 12. maj klokken 22.

 

Vi glæder os til at skulle følge sporten og de to drenge på SvømmeSport i fremtiden!

 

De to udspringsdrenge Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen, som vi nu vil begynde at følge her på siden. 

 

Yderst til venstre ses de to drenge ved FINA Grand Prix i Madrid, hvor de vandt sølvmedalje.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.