Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


EM i udspring – flot syvendeplads til den danske duo!


13-05-2016 09:00:00:
Af: Victor Valore, Anna Birkbak

Efter 16 års dansk fravær ved EM, så var der spænding i luften, da Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen i går aftes stillede op i synchro herre platform.


Landstræner Claus Friislund havde sat næsen op efter en kamp om sjettepladsen, en fair fight for de to drenge som udgør feltets yngste par, et felt som udover engelske Thomas Daley og Daniel Goodfellow også bød på vinderparret fra de seneste otte EM, tyske Patrick Hausding og Sascha Klein.


Der var samlet otte par til start, et antal som skal ses i lyset af et land skal have ikke blot én, men to tårnspringere for at kunne stille et hold. Derudover skal de to tårnspringere som udgør ét par have en nogenlunde ens statur, samt teknik og kraft som gør at de kan matche hinanden.


Game day
Efter at have ligget i træningslejr siden 3. maj og med ankomst til London den 10. maj, så havde der været optimale betingelser for at forberede den danske duo. Dette kunne spores i det sidste døgn op til konkurrencestart, hvor udspringene var klar og der kunne fokuseres på den rigtige mængde hvile og ernæring. Dagen bød på et let træningspas om eftermiddagen og klargøring i tørtræningen den sidste time inden konkurrencen. Umiddelbart før konkurrencen udtalte landstræner Claus Friislund:


- Vi har haft noget nær de perfekte rammer til at forberede os, og drengene er klar!

 

Det samlede felt bestod af Danmark, Frankrig, Hviderusland, Italien, Rusland, Storbritannien, Tyskland og Ukraine. Med et rutineret felt af deltagere, hvor gennemsnitsalderen er 23 år, så er det tydeligt, at der er tale om debut for de to 17-årige danskere.


Konkurrencen
Allerede fra første runde dannede der sig det forventede billede af de OL-parate lande Rusland, Storbritanien, Tyskland og Ukraine, der dannede en blok i toppen af resultattavlen, Hviderusland kort efter og Danmark, Frankrig og Italien i kamp om sjettepladsen.


Første runde var nogenlunde lige for de tre lande, og i anden runde begyndte der at være lidt spredning, med Frankrig på 6. plads, efterfulgt af Danmark og Italien. Danmark holdt herefter sin position foran Italien resten af konkurrencen.


I tredje runde, hvor både Danmark og Frankrig sprang 3½ salto hoftebøjet, passerede Andreas og Martin franskmændene med 5 point og indtog den eftertragtede 6. plads.


Franskmændene tager 6. pladsen tilbage i fjerde runde, da Andreas ikke får lavet en perfekt afslutning på sin 3½ tyskersalto. I femte runde er det franskmændene som ikke lykkes med deres 3½ molberg, og de åbner således for dansk comeback. Danskernes 3½ baglæns salto kører ikke optimalt, og til trods for, at vi lukker noget af pointhullet op til 6. pladsen, så får vi ikke brugt det optimalt.


Sjette og sidste runde lukker drengene med 2½ forlæns salto med dobbelt skrue og scorer rene 8-taller i synchro-karakterer med samlet 74.25 point at sætte på kontoen, samlet set rækker det til en syvendeplads. Claus Friislund møder drengene efter det sidste spring og kommenterer:


- Super flot afslutning og en samlet dansk performance, som I kan være stolte af! Dette er en rigtig flot debut i seniorrækken mod flere store nationer, som er på vej til Rio.


Næste målsætning
Efter nogle hektiske dage i London, så bliver det næste store programpunkt for de danske drenge, når de drager til Europæiske Juniormesterskaber i Rijeka den 28. juni.
 

To stolte danske udspringere, som har sendt Danmark tilbage til EM efter 16 års pause.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.