Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


I morgen går det løs ved EM


15-05-2016 10:30:29:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

EM er for nogen sidste chance for en OL-kvalifikation. Men for Mie Ø. Nielsen, der allerede er udtaget, fungerer stævnet som en god forberedelse frem mod OL.


10 danske svømmere er klar, når EM løber af stablen fra 16. – 22. maj i London. Her vil der være mulighed for, at flere svømmere kan tilføjes til den danske OL-trup, der på nuværende tidspunkt er oppe på 13 svømmere.

 

Men for de svømmere, der allerede er udtaget til OL, fungerer dette EM som et godt forberedelsesstævne frem mod OL til sommer. Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) har kvalificeret sig til EM i 100 ryg, 50 fri og 4x100 fri, og hun ser frem til at deltage ved stævnet, hvor de små ting skal afprøves.

 

- EM skal bidrage til OL som et forberedelsesstævne for at finde ud af de sidste detaljer. Jeg skal afprøve de detaljer af, som jeg har arbejdet på og se, om de har virket, fortæller Mie. Og så skal jeg selvfølgelig svømme hurtigt og måske få nogle medaljer.

 

Op til EM har Aalborg-teamet været på træningslejr på Tenerife, hvor der netop har været fokus på at få afprøvet de små detaljer.

 

- Vores træningslejr her på Tenerife har været en dejligt tur med masser af solskin. Vi har afprøvet en masse ting og set, om de virker. Og hvis de gør det, så ved vi ca., hvad vi skal gøre op mod OL, fortæller Mie og afslutter:

 

- Min form er fin, som den er lige nu. Vi har haft denne lange træningsperiode, og nu skal jeg så se, hvad den har bragt med sig!

 

Tak til Mie Ø. Nielsen for det lille interview. Vi glæder os til at følge hende og resten af EM-holdet.

 

Holdet til EM består af:

- Anton Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA – udtaget i 400 m fri og 1500 m fri

- Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub – udtaget i 200 m butterfly

- Søren Dahl, Herlev Swim/USA – udtaget i 200 m fri

- Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC – udtaget i 200 m bryst

- Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub – udtaget i 100 m ryg, 50 m fri og 4x100 m fri holdkap

- Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC – udtaget i 100 m butterfly og 50 m fri

- Pernille Blume, Gladsaxe Swim/NTC – udtaget i 50 m fri, 100 m fri og 4x100 m fri holdkap

- Julie Kepp Jensen, JGI/A6 – udtaget i 4x100 m fri holdkap

- Sarah Bro, Gentofte Svømmeklub/NTC – udtaget i 4x100 m fri holdkap

- Emilie Beckmann Tune IF/GTI/NTC – udtaget i 100 m butterfly

 

Ved EM svømmes de indledende afsnit klokken 11 dansk tid – dog klokken 10 lørdag og søndag, mens finaleafsnittene svømmes hver dag klokken 19 dansk tid, dog klokken 17 lørdag og søndag.

 

Du kan finde al nyttig information om stævnet på deres officielle hjemmeside her.

Derudover viser linket her en detaljeret plan over de danske svømmeres program.

 

Konkurrencerne kan både livestreames på den officielle eventside, og du kan også finde alle resultaterne via dette link.

 

Derudover transmitteres konkurrencerne live på TV2 SPORT ved kommentatorerne Michael Stærke og Mette Jacobsen. Det er også muligt at følge med via TV2's streamingtjeneste TV2 PLAY.

 

På Eurosport bliver svømningen ligeledes transmitteret live ved kommentatorerne Ricki Clausen, Kim Dietrichsen og Bo Jacobsen.

 

Vi er selvfølgelig også klar her på SvømmeSport hver stævnedag med resultaterne. Vi glæder os til at følge vores danske svømmere!

 

Mie Ø. Nielsen. Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.