Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Ottesen og Beckmann videre til semifinalen


16-05-2016 12:00:34:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Jeanette Ottesen og Emilie Beckmann er begge videre til seminfinalen i 50 fly ved EM, der svømmes i aften.


Det indledende afsnit ved EM i London er i fuld gang, og tre danskere har allerede været i aktion.

 

Første dansker i bassinet var Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA) i 400 fri. En disciplin han kvalificerede sig til OL i ved Danish Open i sidste måned med den vilde tid på 3:48.39. 

Dagens indledende heats bød på en tid på 3.51.76, der betød en samlet 19. plads. En tid, der ikke helt kunne måle sig med tiden ved Danish Open, men ikke desto mindre var Anton ganske afklaret og tilfreds, da han umiddelbart efter løbet snakkede med TV2 Sport. 

 

Andet løb med dansk deltagelse var 50 butterfly, hvor Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) og Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC) lå side om side.

Her svømmede Jeanette Ottesen sig ind på en delt 2. plads med hollænderen Ranomi Kromowidjojo i tiden 25.80 efter svenske Sarah Sjöström i tiden 25.59. Jeanette Ottesen svømmede sig dermed sikkert videre til semifinalen i aften i en fin tid.

 

Også Emilie Beckmann svømmede sig videre til semifinalen i tiden 26.47, hvilket er ca. et halv sekund langsommere end hendes PR, der blev sat ved Danish Open. Hun placerede sig dermed på en samlet 12. plads og kan se frem til at være med i aften, når semifinalen i 50 fly svømmes.

 

Udover de tre danske svømmere skal vi i dagens indledende heats også se Søren Dahl (Herlev Swim/USA) give den gas i 50 fly og holdkap-pigerne i 4x100 fri, hvor der er en OL-kvalifikation på spil. En plads, vi dog først endeligt ved noget om den 1. juni, da det for dem handler om, at svømme en tid, der placerer holdkappen i top 16 på verdensranglisten per 1. juni. 

 

Husk derfor at følge med her på siden eller live på TV2 Sport og TV2 Play. 

Derudover kan du følge livestreaming på den officielle side, hvor du også finder resultaterne. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.