Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
November
2017
Svømning
Syd Cup 2017
Hjortebro Hallen, Haderslev
1
December
2017
Svømning
Nordiske Senior & Junior kortbane
Reykjavik (ICE)
1
December
2017
Svømning
KVIK Årgangs Cup
Kastrup Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


EKM: Flot dansk rekord til Viktor lørdag morgen


24-11-2012:
Af: Nora Thomsen

Flere danske svømmere klar til finaler/semifinaler


Vi er nu nået til tredjedagen af EM på kortbane i franske Chartres. Også i dag har de danske svømmere præsteret fine resultater i bassinet.

I herrernes indledende 200 m butterfly svømmede Viktor Bromer en fremragende andenplads hjem i ny dansk rekordtid: 1.53,99. Viktor sletter her Chris Christensen tidligere rekord på distancen og forbedrer tiden med 1,78 sekunder. Flot flot svømmet af Viktor.
Finalen på denne distance afvikles senere i dag, lørdag.
Om Viktors tid er der ydermere det særligt interessante, at den er under VKM-kravtiden (kravtiden lyder: 1.54,08). Imidlertid skal kravtiden opnås i en finale og ikke, som her, i et indledende afsnit, for at være gældende. Således krydser vi fingre for, at Aalborg-svømmeren kan gentage formiddagens resultat om nogle timer, når finalen finder sted.

Rikke Møller Pedersen svømmede indledende 100 m brystsvømning i tiden 1.05,47, hvilket rakte til en samlet førsteplads for svømmeren fra Frem Odense/NTC. Dermed kan vi glæde os til at følge Rikke i semifinalen på denne distance senere lørdag.

I damernes indledende 400 m fri svømmede Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/Nice, sig ind på en samlet tredjeplads i tiden 4.03,13. Dermed er der her lagt op til en spændende finale, som vi kan glæde os til at følge ligeledes senere i dag, lørdag.

Danmark kvalificerede sig til aftenens finale i 4 x 50 m fri mix-holdkap med en fjerdeplads i tiden 1.33,28. 

Holdet bestod af:
Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH: 22,50.
Daniel Steen Andersen, Horsens Svømmeklub: 22,16.
Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/Nice: 24,78.
Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC: 23,84.

Således yderligere en finale at glæde sig til lørdag eftermiddag.

Lørdag morgen var der også 100 m butterfly for damer på programmet. Her svømmede Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC, sig ind på en samlet sjetteplads i tiden 58,46 mens Katrine Holm Sørensen, Esbjerg Svømmeklub/NTC, sluttede som samlet nummer 12 i tiden 59,33. Begge danskere er dermed klar til semifinalen på denne distance, som vi også kan følge lørdag eftermiddag.
Katrine sætter her en flot personlig rekordtid og er nu, for første gang, under minuttet på denne distance. Flot præstation.

Endelig var også Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH, i konkurrence lørdag morgen, da herrernes indledende 100 m individuel medley blev svømmet. Daniel slutter her som samlet nummer 13 i tiden 54,40 og er dermed klar, når semifinalen på denne distance svømmes lørdag eftermiddag.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Lørdagens finaleafsnit begynder allerede klokken 15.30. Her kan vi opsamlende glæde os til dansk deltagelse i følgende løb:
400 m fri, damer: Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/Nice. Finale.
200 m butterfly, herrer: Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub. Finale.
4 x 50 m fri mixholdkap. Danmark. Finale.
100 m individuel medley, herrer: Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH. Semifinale.
100 m brystsvømning, damer. Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC. Semifinale.
100 m butterfly, damer. Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC, og Katrine Holm Sørensen, Esbjerg Svømmeklub/NTC. Semifinale.

For yderligere information og kontakt til holdet kan sportschef Mikkel von Seelen kontaktes på mobil: 2920 6160. Mikkel er med holdet i Frankrig.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Mikkel von Seelen.
Se de seneste nyheder

20-11-2017 16:35:00

Talentansvarlig Thomas Stub fortæller her om udtagelsen af holdet, der skal ud og prøve kræfter af med et internationalt mesterskab.

 
19-11-2017 12:10:00

Der var dansk deltagelse i kvindernes finale i 50 meter bryst og 50 meter butterfly, da årets sidste finaleafsnit blev svømmet i World Cuppen.

 
18-11-2017 12:50:00

Sidste stævne ved World Cup afvikles i denne weekend i Singapore, hvor både Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume i dag var i vandet.

 
17-11-2017 16:00:00

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.

 
16-11-2017 20:07:00

På sidstedagen lykkedes det Niklas Hedegaard at svømme under kravtiden til EM på 100 meter bryst til trods for en øm skulder.