Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Danskerne udviser fin form frem mod OL


16-05-2016 20:48:02:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

En ganske fin aften ved EM, hvor Pernille Blume svømmede sig til endnu en OL-kvalifikation, mens 4x100 fri holdkappen holder muligheden for OL åben.


Det blev en samlet 5. plads til pigerne i 4x100 fri holdkappen. Med tiden 3:39.57 svømmede de en smule langsommere end ved det indledende heat.

Modsat formiddagens heat var det her til aften Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC), der lagde ud. Hun svømmede tiden 54.26, hvilket også er under OL-kravet i 100 fri. Pernille har nu dermed både kvalificeret sig individuelt til OL i 50 og 100 fri - Tillykke til Pernille!

Anden turen svømmede Julie Kepp Jensen (JGI/A6) en smule hurtigere end i formiddags, Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC) var ude på tredje turen, mens Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) sluttede af.

Vi kan nu være meget sikre på, at 4x100 fri holdkappen for damer kvalificerer sig til OL, men intet er som bekendt sikkert, før verdensranglisten per 1. juni er offentliggjort, og de danske piger har placeret sig i top 16.  

 

Udover holdkappen er Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) efter aftenens semifinale i 50 butterfly, som forventet, videre til finalen som samlet 4’er med tiden 25.70.

Desværre placerede Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC) sig efter en lidt langsom start på en samlet 12. plads i tiden 26.40, hvilket derfor ikke bød på en finaleplads. Nu gælder det i stedet 100 butterfly på torsdag for Emilie, hvor en mulig OL-kvalifikation er i sigte.

 

50 fly-finalen for damer, der svømmes i morgen aften, ser derfor således ud:

1. Francesca Halsall (GBR)

2. Sarah Sjöström (SWE)

3. Ranomi Kromowidjojo

4. Jeanette Ottesen (DEN)

5. Therese Alshammar (SWE)

6. Maaike De Waard (NED)

7. Anna Dowgiert (POL)

8. Melanie Henique (FRA)

 

Også Søren Dahl var i aktion ved aftenens 50 fly semifinale. Her svømmede han sig ind i en hurtigere tid, end ved de indledende. 24.01 lød tiden på, og han cuttede dermed 16/100 af formiddagens tid. Søren endte dog på en samlet 13. plads, hvilket derfor ikke betød en plads i finalen. 

 

Alt i alt en ganske fin dag for de danske svømmere, der viser god form frem mod OL.

 

I morgen formiddag har vi hele seks danske svømmere i bassinet. Først ude er Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) i 200 medley, herefter gælder det 100 fri for damer, hvor hele fire danskere er med, nemlig Jeanette Ottesen, Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen og Julie Kepp Jensen. Her kan Pernille igen forsøge at svømme sig under OL-kravet på 100 fri, selvom hun her til aften kvalificerede sig.

Sidste dansker i aktion i morgen formiddag er Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA) i 1500 fri.

Derudover er vi allerede nu sikre på, at der også er noget at se på i morgen aften med danske øjne, når Jeanette Ottesen deltager i 50 fly-finalen.

 

Vi følger naturligvis konkurrencerne her på siden, men husk, at der sendes live fra TV2 Sport og TV2 Play samt på EM’s officielle hjemmeside. Her finder du også alle dagens resultater 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.