Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


God start for de danske svømmere ved EM på langbane i London


16-05-2016 22:00:43:
Af: SvømmeSport

Mandag indledtes EM på langbane i London, som finder sted i London Aquatics Centre – samme sted, som svømmekonkurrencerne blev afholdt ved OL i 2012.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Rekordmange nationer er tilmeldt mesterskaberne, og de 48 nationer stiller med i alt 660 svømmere. Der er tale om et mesterskab, hvor Europas stærkeste svømmere stiller til start, og hvor der således forventes et meget højt niveau.
Danmark deltager med 10 svømmere hvoraf de otte har været i konkurrence på denne førstedag af i alt syv konkurrencedage.

Og det blev en god start på mesterskaberne for Danmark.

I damernes 4x100 m fri holdkap lykkedes det for det danske hold at svømme sig til en finaleplads mandag morgen i tiden 3.39,38.

Holdet bestod af følgende svømmere:

Mie Ø. Nielsen, Aalborg: 54,47.
Julie Kepp Jensen, JGI/A6: 55,94.
Sarah Bro, Gentofte Svømmeklub/NTC: 55,29.
Pernille Blume, Gladsaxe Swim/NTC: 53,68.

Tiden rakte til en samlet placering for Danmark som nummer tre og dermed en sikker finaleplads.
I finalen mandag aften blev der flyttet rundt på svømmerne Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume. Og her blev det til en femteplads for Danmark i tiden 3.39,57.

De danske svømmeres tider:

Pernille Blume, Gladsaxe Swim/NTC: 54,26.
Julie Kepp Jensen, JGI/A6: 55,87.
Sarah Bro, Gentofte Svømmeklub/NTC: 55,53.
Mie Ø. Nielsen, Aalborg: 53,91.

Om damernes holdkappræstation udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach:

- Pigerne svømmer to gode holdkapper og lever flot op til forventningerne. De præsterer endvidere en tid, der sandsynliggør kvalifikation af en dansk 4x100 m fri holdkap til OL, hvor kravet er at være i Top 16 den 1. juni. Vi er den hurtigste nation næstefter de 12 nationer, som allerede har sikret sig kvotepladser til OL, og jeg har meget svært ved at se, at det ikke skulle lykkes for os, lyder det fra en optimistisk Lars Green Bach fra London.

Får Dansk Svømmeunions sportschef ret i sin formodning vil det betyde, at svømmerne Julie Kepp Jensen og Sarah Bro dermed også kommer på listen over danske svømmere, der skal til OL senere på sommeren. Her er holdkappens øvrige to svømmere, Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume allerede udtaget og blandt de 13 svømmere, som p.t. figurerer på OL-listen.
Hvad angår Pernille Blume, skal det også næves her, at hun som førstesvømmer i aftenens holdkap formår at svømme under det individuelle OL-krav på 100 m fri med tiden 54,26. En flot tid af den 22-årige svømmer.

I damernes holdkap gik guldet til Holland i tiden 3.33,80. Sølv til Italien i tiden 3.37,68 og endelig bronze til svømmerne fra Sverige i tiden 3.37,84.

I damernes indledende 50 m butterfly mandag morgen lykkedes det for både Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) og for Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC) at svømme sig videre til semifinalerne henholdsvis i tiden 25,80 og 26,47. Jeanette går videre til semifinalerne på en delt samlet andenplads, mens Emilie er med videre som samlet nummer 12.
I semifinalerne bliver Jeanette Ottesen noteret for tiden 25,70 og sikrer sig derved en finaleplads som samlet nummer fire. En finale, som forventes at blive meget tæt.
For Emilie Beckmann bliver det til en samlet 12. plads i tiden 26,40. Ifølge sportschef Lars Green Bach leverer Emilie Beckmann to udmærkede præstationer mandag og det i en disciplin som ikke er svømmerens primære. Her er fokus derimod på 100 m butterfly, som venter på torsdag. Ydermere skal det også nævnes, at Emilie hører til gruppen af svømmere, som først nu for alvor skal til at opnå international stævneerfaring iblandt svømmere, som er langt mere rutinerede.  

Også Søren Dahl, Herlev Swim/USA, sikrede sig mandag morgen en plads i semifinalerne i herrernes 50 m butterfly. Det gjorde han ved i indledende heat at slutte som samlet nummer 14 i tiden 24,17.
I semifinalen formåede den 22-årige dansker, som til daglig studerer og træner i USA, at svømme sig ind på en samlet 13-plads i tiden 24,01.
Også for Søren gælder det, at det først er nu, at danskeren for alvor kæmper med i international seniorstævne sammenhæng. Danskerens primære løb er 100 m butterfly, som venter på fredag.  

Endelig skal også nævnes, at Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA, i indledende afsnit svømmede 400 m fri i tiden 3.51,76 og sluttede med denne tid som samlet nummer 19. En udmærket præstation af Anton Ørskov Ipsen, som også henter vigtig international stævneerfaring ved disse mesterskaber i London.

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at pressen, under EM, vil kontakte Lars Green Bach for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte. 

Fakta om EM
Hver dag svømmes der indledende afsnit klokken 11.00 (dansk tid) – dog klokken 10.00 lørdag og søndag (dansk tid). Finaleafsnittene begynder hver dag klokken 19.00 (dansk tid) – dog klokken 17.00 lørdag og søndag (dansk tid).

Detaljeret program for de danske svømmere fremgår her
Officiel eventside: http://euroaquatics2016.london/

Resultater vil fremgå her.
Livestreaming på den officielle eventside kan følges her

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.