Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Jeanette Ottesen og Mie Ø. videre til semifinalen i 100 fri


17-05-2016 12:43:01:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Det blev Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen, der kvalificerede sig til semifinalen i aften i 100 fri. Pernille Blume måtte desværre se sig slået af de to.


Der var fart på ved det indledende heat i damernes 100 fri, der netop er blevet svømmet ved EM.

 

I heat 6 var både Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og Julie Kepp Jensen (JGI/A6) at finde i bassinet. Her lagde Mie Ø. Nielsen godt ud, hvor hun vendte først og tilmed slog hånden ind først i tiden 54.55. Dermed en rigtig fin præstation med en tid, der lå tæt op ad gårsdagens holdkap-tid på 54.47. Mie Ø. gik derfor videre til semifinalen som samlet nummer 6.

 

Julie Kepp Jensen var også fint med i feltet, og hun formåede at holde nogenlunde samme niveau som i gårsdagens holdkap med en tid på 56.35. Hun ender på en samlet 44. plads og dermed ingen semifinaleplads.

 

I heatet efter var der dansk deltagelse fra Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC), der svømmede en rigtig god tid på 53.78, hvilket er 37/100 fra hendes PR, og hun endte dermed på en samlet 2. plads og sikkert videre til semifinalen.

 

8. heat var dansk repræsenteret af Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC), der svømmede en langsommere tid end i gårsdagens holdkap, hvor hun kvalificerede sig til OL i disciplinen. I dag lød tiden på 54.91, hvilket betød, at hun svømmede langsommere end Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen. Da der kun må komme to svømmere fra hver nation med videre til semifinalen i samme disciplin, måtte Pernille Blume se sig ude af konkurrencen. 

 

Spørgsmålet er nu bare, om Jeanette vælger at stille op i semifinalen, eller om hun vælger at prioritere finalen i 50 butterfly, som hun kvalificerede sig til i går. Vælger hun at trække sig, kan dette muligvis være en åbning for Pernille Blume, der kan overtage pladsen fra Jeanette.

 

Vi vil her på SvømmeSport holde jer orienteret.

 

Husk, at du kan se resultaterne på den officielle hjemmeside

 

Sidste dansker i vandet ved dagens indledende heats er Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA) i 1500 fri, hvor vi også kan finde færøske Pál Joensen. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.