Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


EM-sølvmedalje til Jeanette Ottesen i 50 m butterfly tirsdag aften


17-05-2016 21:09:50:
Af: SvømmeSport

Allerede på andendagen af Europamesterskaberne i svømning i London kan de danske svømmefans juble over en medalje til Danmark.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Det sørgede Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) for, da hun tirsdag aften i damernes 50 m butterfly finale flænsede langbanebassinet i tiden 25,44. En stærk tid af den 28-årige dansker, som kun den svenske svømmer, Sarah Sjøstrøm, kunne overgå i tiden 24,99. Dermed en flot sølvmedalje til Jeanette Ottesen – sølv til Danmark.
Bronzemedaljen blev her svømmet hjem af Francesca Halsall, England, i tiden 25,48.
En fantastisk finale, hvor Jeanette Ottesen og konkurrenterne viste svømning på absolut højeste niveau.
Tillykke til danske Jeanette Ottesen med en velfortjent sølvmedalje.

Også en anden dansker var i konkurrence tirsdag aften i det smukke London Aquatics Centre.
I damernes 100 m fri semifinaler var Aalborgs Mie Ø. Nielsen således med til start efter at have kvalificeret sig fra indledende afsnit i den samlet sjette hurtigste tid i 54,55.
I aftenens semifinaler bliver det atter til en samlet sjetteplads for den 19-årige dansker - denne gang i tiden 54,63. Dermed sikrer Mie Ø. Nielsen sig en finaleplads på denne distance som afvikles onsdag aften. Svømmeren fra Aalborg har imidlertid valgt ikke at svømme denne finale, da der også er 100 m rygsvømning på programmet onsdag. Her er Mie Ø. Nielsen forsvarende Europamester og har helt naturligt sit primære fokus. Det betyder, at 100 m fri finalen må vælges fra. Ellers en distance, hvor Mie Ø. Nielsen har leveret nogle fine resultater ved disse mesterskaber.

Med i damernes indledende 100 m fri tirsdag morgen var imidlertid også tre andre danskere.

Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) blev faktisk den samlet næsthurtigste svømmer i indledende 100 m fri i tiden 53,78. Dermed sikrede danskeren sig en sikker plads i semifinalerne. Imidlertid valgte Jeanette, i samråd med sine trænere, at trække sig fra dette løb, idet det lå tidsmæssigt i karambolage med den 28-årige svømmers finale i 50 m butterfly, hvor vi nu kan glædes over, at det blev til en herlig sølvmedalje.

Også Pernille Blume svømmede indledende 100 m fri. Og hun sluttede på en delt samlet 12. plads i tiden 54,91. Pernille går imidlertid ikke videre til semifinalerne, idet der er en regel om, at kun to svømmere fra samme nation kan kvalificere sig til semifinalerne og at kvalifikationerne er bundet op på de to hurtigste svømmere. Her må svømmeren fra Gladsaxe Swim/NTC således se pladserne gå til Jeanette Ottesen og til Mie Ø. Nielsen. Og selvom Jeanette senere trækkes fra semifinalerne, giver det ikke plads til en anden dansker, dette igen på grund af førnævnte regel, reglen om, at kvalifikationerne er bundet op på personerne fra samme nation. Således kan Pernille ikke overtage Jeanettes kvalifikation. Ærgerligt for danske Pernille Blume, der ellers lå fint placeret til semifinalerne.
Endelig var også Julie Kepp Jensen (JGI/A6) med i damernes indledende 100 m fri. Julie noteres for tiden 56,35 og slutter som nummer 44.

I tirsdagens indledende afsnit var også to danske herresvømmere i konkurrence.

Anton Ørskov Ipsen svømmer 1500 m fri i tiden 15.11,91, hvilket rækker til en samlet placering som nummer 17 for svømmeren fra Sigma Swim Birkerød/USA.
En hæderlig præstation af Anton Ørskov Ipsen kun fem sekunder fra hans hidtil bedste tid på distancen.

Aalborg Svømmeklubs Viktor Bromer svømmer indledende 200 m individuel medley i tiden 2.03,07 og bliver samlet nummer 29.
For Viktor Bromer venter i morgen 200 m butterfly – distancen, hvor den 23-årige svømmer er forsvarende Europamester.

Der venter således en ny meget spændende konkurrencedag ved EM i London i morgen, set med danske øjne, når Aalborg-svømmerne Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer udfordres på hver deres mesterskabstitler.    

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at pressen, under EM, vil kontakte Lars Green Bach for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte. 

Fakta om EM
Hver dag svømmes der indledende afsnit klokken 11.00 (dansk tid) – dog klokken 10.00 lørdag og søndag (dansk tid). Finaleafsnittene begynder hver dag klokken 19.00 (dansk tid) – dog klokken 17.00 lørdag og søndag (dansk tid).

Detaljeret program for de danske svømmere fremgår her
Officiel eventside: http://euroaquatics2016.london/

Resultater vil fremgå her.
Livestreaming på den officielle eventside kan følges her

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.