Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Aalborg-svømmerne Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer sikkert videre til finaler oven på flotte semifinale-løb onsdag aften


18-05-2016 21:48:57:
Af: SvømmeSport

Mie Ø. Nielsen sætter ydermere mesterskabsrekord to gange onsdag.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

I onsdagens konkurrencer ved Europamesterskaberne i svømning i London var Danmark repræsenteret i to løb.

Mie Ø. Nielsen, Aalborg, skulle stå distancen i favoritdisciplinen 100 m rygsvømning – en disciplin, hvor danskeren er forsvarende Europamester og Viktor Bromer skulle ligeledes stå ansigt til ansigt med sin favoritdisciplin, 200 m butterfly, hvor Aalborg-svømmeren ligeledes er forsvarende Europamester.

Første svømmer i vandet onsdag var 23-årige Viktor Bromer, som i indledende afsnit blev noteret for tiden 1.56,67. En tid, som resulterede i en samlet placering som nummer tre og dermed en sikker semifinaleplads.

Lidt senere onsdag formiddag var det så den nordjyske klubkammerat, Mie Ø. Nielsen, der skulle kæmpe med om en plads i aftenens semifinaler i damernes 100 m rygsvømning. Og det faldt ikke den 19-årige svømmer spor svært. Ikke nok med at hun bliver den samlet hurtigste svømmer i tiden 59,26, samtidig formår hun også at sætte mesterskabsrekord med den flotte tid.

I semifinalerne senere onsdag fandt Mie yderligere kræfter frem og formåede at forbedre morgenens flotte mesterskabsrekord med yderligere 1/10 sekunder i tiden 59,16. En flot præstation af 19-årige Mie Ø. Nielsen, som går videre til morgendagens finale på distancen som hurtigste svømmer.

For Viktor Bromer bliver det i semifinalerne i 200 m butterfly til et rigtig flot løb i tiden 1.55,28, som resulterer i en samlet andenplads og dermed sikker finaleplads også til ham. Hurtigste svømmer i semifinalerne var Laszlo Cseh, Ungarn, der sætter mesterskabsrekord i tiden 1.54,29.

Dermed er der lagt op til to særdeles spændende finaler med dansk deltagelse torsdag i London Aquatics Centre.

Inden da skal vi i torsdagens indledende afsnit følge blandt andre Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC, når hun stiller op i sin favoritdisciplin 200 m brystsvømning. En disciplin, hvor den 27-årige dansker er forsvarende Europamester og indehaver af verdensrekorden i tiden 2.19,11.  
200 m brystsvømning er det eneste løb, som Rikke Møller Pedersen har valgt at stille op i ved disse Europamesterskaber.

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at pressen kontakter Lars Green Bach for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte. 

Fakta om EM
Hver dag svømmes der indledende afsnit klokken 11.00 (dansk tid) – dog klokken 10.00 lørdag og søndag (dansk tid). Finaleafsnittene begynder hver dag klokken 19.00 (dansk tid) – dog klokken 17.00 lørdag og søndag (dansk tid).

Detaljeret program for de danske svømmere fremgår her
Officiel eventside: http://euroaquatics2016.london/

Resultater vil fremgå her.
Livestreaming på den officielle eventside kan følges her

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.