Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Begge 100 butterfly-piger videre til semifinalen


19-05-2016 12:15:00:
Af: Anna Birkbak

To gode danske præstationer i formiddagens 100 butterfly betyder semifinalepladser til både Jeanette Ottesen og Emilie Beckmann.


Ikke overraskende svømmede Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) sig her til morgen videre til semifinalen på 100 butterfly.

 

Med tiden 57.86 leverer hun et godt morgenløb, og det er kun svenske Sarah Sjöström, der svømmer hurtigere i 57.20. Med videre som nr. 3 er italienske Ilaria Bianchi i 58.34.

 

Efter løbet siger Jeanette til TV 2 Sport:

 

Det var en okay tid, mit indslag var måske lidt årgangssvømmer-agtigt, men jeg kom igennem fint. Her til morgen var der ikke så meget fokus på teknikken, bare at få et godt morgenløb. Så jeg har en god fornemmelse nu, jeg kunne godt fornemme at jeg er lidt rusten, så jeg skal lige i gang. Jeg glæder mig til i aften, slutter hun af.

 

Med videre i semifinalen er også Tune IF/GTI/NTC-svømmer Emilie Beckmann, der som bekendt jagter en skarp OL-kravtid på distancen. Emilie slutter samlet 12'er i hurtige 59.26, blot 13/100 fra hendes bedste tid. TV 2 Sport fangede også Tune-svømmeren efter løbet:

 

- Jeg var overrasket over at svømme 59.2, det er ret hurtigt i forhold til, hvad jeg plejer. Det var en god hjemtur, jeg gik lidt død til sidst, men det plejer jeg jo også. Så alt var, som det plejede, egentlig! Det var sindssygt godt at komme igang, det var et "comfortable" løb jeg havde, så det er fedt, fortæller Emilie.

 

På spørgsmålet om OL-kravet, der lyder 58.65, er hun lidt tilbageholdende:

- Jeg prøver at lade være med at tænke på det, for ellers bliver jeg krampagtig i min svømning. Så i aften prøver jeg at lægge alle forventinger væk. Nu skal jeg op og tale med min træner, så må vi se, hvor jeg kan trykke mere på. Men jeg skal gøre mit bedste i aften!

 

Pigerne svømmer semifinale i aften kl. 19.30 dansk tid.

 

Se alle resultater på mesterskabernes hjemmeside.

 

Jeanette Ottesen, foto: Patrick Kraemer.

 

Emilie Beckmann, foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.