Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Rikke Møller Pedersen tager GULD og er Danmarks anden europamester!


20-05-2016 20:00:00:
Af: Anna Birkbak

Et suverænt finaleløb på 200 brystsvømning af Rikke Møller Pedersen, der genvinder sin titel fra 2014 på distancen!


Ved indgangen til aftenens finale var der en smule usikkerhed omkring Rikke Møller Pedersens (Holdbæk Svømmeklub/NTC) chancer, idet hun kun var kvalificeret som tredjehurtigst.

 

Men Rikke gjorde alle de kritiske røster til skamme, da hun svømmede sig helt i front med 100 meter tilbage og holdt sit forspring helt i mål.

 

Rikke svømmer hurtige 2.21.69, en tid hun ikke har været i nærheden af i over et år. Rikke slår hhv. spanske Jessica Vall Montero, der tager sølv i 2.22.56, samt Hrafnhildu Luthersdottir fra Island i 2.22.96.

 

Efter løbet fanger TV 2 Sport Rikke i mixed zone:

 

- Det var fedt, lige nu er det som om, at den sidste 100 meter spiller videre inde i hovedet, og jeg var så fokuseret på at holde fast i mig selv. Det føltes meget kontrolleret, og derfor bliver jeg ved med at tænke, om det nu er for kontrolleret. Alle tankerne kører igennem mit hoved om de andre, men jeg bliver ved med at tænke "Tænk på dig selv!", griner Rikke og fortsætter:

 

- Bare det at få lov at stå bag skamlen og mærke nerverne, er godt. Det kommer jo til OL, og det betyder, at det lige så stille giver mening, og det betyder noget for mig. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er, og selvom det er langt fra min bedstetid, så er jeg bare glad helt ind i hjertet!

 

Kæmpestort tillykke til Rikke Møller Pedersen!

 

Se alle resultater på mesterskabernes hjemmeside.

 

Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.