Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


"Vi kan ranke ryggen, være tilfredse og rette fokus på den sidste, intensive fase"


23-05-2016 19:00:00:
Af: Anna Birkbak

Sportschef Lars Green Bach evaluerer et succesfuldt europamesterskab i London, hvor det blev til i alt syv medaljer.


To guld-, fire sølv- og én bronzemedalje blev det til ved det netop overståede EM Langbane i London.

 

Det er på mange parametre et succesfuldt stævne, især også fordi de danske svømmere tidsmæssigt præsterer flot over hele linjen. Derfor var det en positiv sportschef, SvømmeSport havde i røret i dag:

 

- EM var på mange måder var som forventet, men jeg er yderst tilfreds med de præstationer, vores egne svømmere leverer, fortæller Lars Green Bach. Mesterskaberne har været et godt afsæt for at kunne se, hvad det er, vi lykkes med, og hvad vi skal arbejde videre med. Vi tager derfor meget positivt med herfra, og det er et godt skub frem mod forberedelserne til præstationerne i Rio.

 

Og netop Rio kan man ikke rigtigt komme udenom, når man taler om EM i London. Dette fremhæver Lars Green Bach også:

 

- I det store perspektiv var mesterskaberne også påvirkede at det, der sker sidst på sommeren i år. Der var selvfølgelig nogle løb, hvor der blev svømmet rigtig hurtigt og med tæt konkurrence om placeringerne, men der var andre løb, hvor der ikke var den stor spænding om resultatet. Vi har set både internationale profiler svømme godt og stærkt, men også det modsatte, og det er egentlig et godt billede på, at dette mesterskab ikke er sæsonens hovedmål for langt de fleste, og at man har foretaget nogle prioriteringer. I slutningen af ugen var der sådan set en del, der havde forladt arenaen, og der var lidt tyndere besat i nogle discipliner. Heldigvis har vi løb som Jeanettes 50 fri den sidste aften, hvor profilerne stadig var på plads, så det var rigtig fint.

 

Det danske OL-hold ser ud til at blive ét af de største i rigtig mange år, især hvis også Sarah Bro og Julie Kepp Jensen bliver udtaget til 4x100 fri for damer. Det sker om højest otte dage. Hvad kan sportschefen sige om dette års OL-hold generelt, ud fra det han netop har set til EM?

 

- Først og fremmest kan vi glæde os over, at det er lykkedes at fastholde ni ud af ti svømmere fra sidste OL. Derudover har vi - hvis det går, som vi forventer med holdkappen - seks nye svømmere, der debuterer. Det er bare rigtig stærkt gået, at vi er lykkedes med begge dele i dansk svømning. Og med hensyn til EM, så er det jo altid rart at svømme godt, det er et tegn på, at tingene virker på den rigtige måde, og at vi har skabt et godt fundament for den sidste intensive træningsperiode frem mod OL. Det er et godt afsæt for, hvad det er, man lykkes med, og hvad man skal arbejde med. Så nu går vi ind i den sidste periode, vi kan ranke ryggen og være tilfredse, og vi kan rette fokus mod sidste fase. 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.