Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


OL-kvalificerede Magnus Westermann til Mare Nostrum


07-06-2016 15:00:00:
Af: Anna Birkbak

Herlev-svømmeren tager både stævnerne i Canét og Barcelona med, hvor race-taktik og teknik skal testes.


I morgen og torsdag løber anden afdeling af Mare Nostrum-stævnet i Canét af stablen. Den 8. og 9. juni samles altså en stor gruppe af store profiler i den smukke Middelhavsby, hvor de skal teste formen.

 

Danmark er repræsenteret af følgende svømmere:

Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC

Jeanette Ottesen, Vejle svømmeklub Triton/NTC

Daniel Skaaning, STT/VAT CPH/NTC

Magnus Westermann, Herlev Svømning/NTC

 

SvømmeSport har talt med Magnus Westermann (Herlev Svømning), der også deltager i det tredje og sidste Mare Nostrum-stævne i Barcelona d. 11. og 12. juni.

Læs med herunder:

 

Hej Magnus! Du deltager i begge Mare Nostrum-stævner som den eneste dansker. Hvad er tanken med de to stævner, hvad er i fokus?

- Jeg skal svømme 100 og 200 fri begge gange, det er efterhånden standard, at jeg satser på de to løb. Mit fokus ligger primært på 200 fri pga. kvalifikationen til OL på 4x200 fri. Jeg er gået lidt op i distance ift. tidligere år, og jeg synes jeg har fået godt fat i den 200 fri. Derfor skal jeg bruge stævnerne til at prøve race-taktikker af. Det er hele tiden noget, jeg arbejder med, og nogle har virket, andre har ikke. Det er dog som om, jeg er ved at have godt styr på, hvordan den skal svømmes, og jeg synes det er fedt at svømme 200 meteren, fordi der er så mange måder at svømme den på!

 

- For mig handler stævnet altså primært om taktik og teknik, som jeg fik arbejdet rigtig meget med i Flagstaff på træningslejren. Jeg fokuserer blandt andet meget på min fremføring i armtaget, som har tendens til at komme mere udad, når jeg bliver træt, i stedet for at være tæt på centerlinjen af kroppen. Derudover arbejder jeg med at ligge højt på vandet og at trykke på den rette måde. Og dernæst er det vigtigt for mig at følge den taktik og plan, jeg har lagt med min træner.

 

Når du taler om taktik, hvad tænker du så på?

- Til Danish Open svømmede jeg f.eks. to ret forskellige løb om morgenen og om aftenen. Om morgenen lagde jeg hurtigt ud de første 100, mens den sidste halvdel var knap så god. Om aftenen var der mere tale om en race plan imod de andre i feltet, hvor jeg slapper lidt af først og bare følger med, mens jeg virkelig konkurrerer og sætter ind de sidste 100. Den taktik fungerer godt for mig, og jeg har fået gode resultater ud af det.

 

Nu gælder det Mare Nostrum, hvad tænker du om de stævner?

- Jeg har været med tre gange før. Jeg synes, at det er nogle af de fedeste stævner at deltage i, udover de helt store, for profilerne kommer også u-nedtrappede, og man får en fornemmelse for, hvad de kan når de ligger i tung træning. Nu ved jeg ikke helt, hvor mange der dukker op i år af de helt store stjerner, fordi der er OL om lidt, men jeg håber det betyder, at der kommer mange. Og derudover kommer der bare rigtig mange gode svømmere.

 

Hvad er fokus efter Mare Nostrum, inden det gælder OL?
- Jeg har valgt begge Mare Nostrum-stævner, fordi jeg springer DM Langbane i Herning over. Jeg har valgt at blive hjemme og bare træne igennem. Det er mest det, det handler om nu!

 

Mange tak til Magnus Westermann, som vi ønsker held og lykke.

 

Du kan følge Magnus på hans Facebook-side.
Du kan desuden følge med her på SvømmeSport og på stævnets hjemmeside.

 

Husk at TV 2 Sport sender fra finalerne i både Canét og Barcelona. Besøg deres hjemmeside for mere info.

I Canét er udsendelsen forskudt, og de viser finalerne fra 21.15. Torsdag er det direkte transmission fra kl. 18.00.Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.